Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Aandachtspunten

Wanneer je besluit om kozijnen aan te schaffen, is het zaak om bepaalde aspecten goed in de gaten te houden. Hieronder hebben we 4 belangrijke aandachtspunten voor je opgesomd.

1) Welk budget heb ik?

Allereerst is het belangrijk te weten welk budget je hebt voor de aanschaf van kozijnen. Het is belangrijk om voor een budget te zorgen dat past bij je wensen. Heb je dat niet? Pas dan je wensen aan. Je kunt beter goedkopere (PVC) kozijnen laten plaatsen die er verder wel prima uitzien, dan lelijk geplaatste kozijnen in een voor jouw situatie te duur materiaal.

Plaatsing glas appartement

2) Welk materiaal?

Kozijnen zijn er tegenwoordig in tal van materialen. Voorheen waren de meeste kozijnen van hout, tegenwoordig vooral van kunststof. Daarnaast zijn er nog kozijnen van aluminium en staal verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zo weer zijn eigen voordelen maar zeker ook nadelen, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor een materiaal dat goed bij de situatie past. Bijvoorbeeld, woon je in een boerderij dan passen houten kozijnen beter bij het landelijke karakter van de woning. Woon je in een rijtjeshuis uit de jaren ’50, dan kun je misschien beter kiezen voor kunststof kozijnen (met goede isolatie) om maximaal te besparen op je energienota.

3) Wat voor kozijnen?

Wil je valramen, draairamen, draaikiepramen of vaste ramen? Of een combinatie daarvan? Wil je zonwering, zo ja: welke? Twee kleine ramen of één groot raam? Wil je een 2-vaks of een 3-vaks verdeling van het frame of een groter oppervlak? Kortom: bedenk wat je precies wilt. Ook dit moet weer bij je budget passen.

In Nederland is het gebruikelijk om voor de woonkamer te kiezen voor een 2-vaks kozijn met rechts een draaikiepraam en links een vaste raam, of andersom. Ook een gemiddeld kozijn voor de voordeur heeft links of rechts een extra vaste raam bijvoorbeeld. Houd je hetzelfde idee aan of wil je praktische aanpassingen doen om het openen en sluiten van de ramen en deuren simpeler/makkelijker te maken? Er is heel veel mogelijk.

4) Welke kleur?

Ook niet onbelangrijk is de keuze voor een bepaalde kleur. Sommige materialen zijn niet over te schilderen, waardoor je heel goed over de kleur van de kozijnen na wilt denken. Bij andere materialen komt dit wat minder krap, zoals bij houten kozijnen.

Ga je vaak met de trend mee en verander je dus regelmatig je interieur? Dan is het verstandig om voor houten kozijnen te kiezen. Je kunt de kozijnen in de kamers dan matchen met de kleur van je interieur. Ga je over een tijd voor een andere kleur? Dan kun je de kozijnen dus heel eenvoudig schuren en oververven. Op dit moment zijn bijvoorbeeld zwarte kozijnen erg populair.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten