Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kleuren

Als je de keuze moet maken tussen verschillende kozijnen, komt er een boel informatie op je af, op basis waarvan je keuzes moet gaan maken. Zo zul je moeten kiezen voor een bepaalde vorm kozijn, maar ook voor een specifiek soort materiaal en uiteraard een specifieke kleur. Maar waar moet je op letten als je een kleur kiest?

Kies de juiste kleur

Het klinkt misschien evident, maar het is belangrijk om een kleur te kiezen waar je echt achter staat. Bij houten kozijnen is dat niet zo heel erg belangrijk, maar bij kunststof en aluminium kozijnen des te meer. Je kunt de kleur van de kunststof en aluminium kozijnen namelijk niet meer aanpassen nadat deze eenmaal geplaatst zijn. Houten kozijnen zijn relatief eenvoudig over te schilderen, bij kunststof kozijnen hoef je dat niet eens te proberen: dat lukt niet. Kies daarom een kleur waarvan je zeker weet dat je er over tien jaar nog steeds achter staat. Bedenk ook of de kleur eventueel in je nadeel kan werken bij het verkopen van de woning. Als de woning te koop staat met knalgele kozijnen, kan het best zijn dat een eventuele koper hierdoor afgeschrikt raakt en de woning niet wilt kopen. Zeker niet als het veranderen van die kleuren nagenoeg onmogelijk is.

Kies een kleur die bij je past

In verband met bovenstaand punt, wordt het doorgaans aangeraden om geen al te uitsprekende kleur te kiezen, maar juist voor een subtiele kleur te gaan. Daar heb je nog tientallen en vaak zelfs honderden opties in, zodat je alsnog een kleur uit kunt zoeken die echt bij je past. Neem daar dus goed de tijd voor!

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten