Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Deuren

Deuren zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er deuren met kozijn, dus met rechts, links of boven glas, verkrijgbaar en deuren zonder kozijn. Waarom zou je specifiek voor een deur met of zonder kozijn kiezen?

Houten deuren

De voor- en nadelen van een deur met kozijn

Zo is er allereerst de hogere lichtinval in de ruimte waar de deur in uitkomt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld tijdens het klaarmaken voor vertrek nog even kijken wat voor weer het is en zo alsnog beslissen of je een dikke jas aan doet. Ook kun je eenvoudig controleren of je een paraplu mee zult nemen of dat het weer het wel toelaat om zonder paraplu te vertrekken.

Er zijn echter ook nadelen voor een deur met een kozijn, waarbij het grootste nadeel de hogere prijs is. Een deur met enkel een kozijn zou misschien goedkoper moeten zijn omdat er minder materiaal nodig is, maar dat is niet het geval. Het inbouwen van een mooi kozijn is veel werk waardoor de kosten vaak hoger zijn dan bij een deur zonder kozijn. Bovendien heb je dan slechts een kozijn; er moet uiteraard ook nog glas in het kozijn worden bevestigd waardoor de kosten hoger zijn.

De voordelen wegen echter al snel op tegen de nadelen van een hogere prijs. Extra lichtinval is goed voor de gezondheid en heeft de woning een prettige sfeer. Je kunt de kosten van een deur met een kozijn iets proberen te drukken door meerdere offertes op te vragen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten