Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kozijnen prijzen 2023

Kozijn prijzen hangen vooral af van het materiaal dat gebruikt wordt voor het kozijn. De meest gekozen materialen zijn hout, kunststof en aluminium. Het duurste kozijn is een aluminium kozijn, de middelste is het houten kozijn en de goedkoopste is de kunststof variant. Ook zijn er nog kosten voor de materialen die nodig zijn om het kozijn te verankeren in de muur (montagekosten).

Prijzen van ramen

Kozijnen plaatsen muurstenen snijden zagen Ramen en kozijnen prijzen worden geregeld in 1 adem genoemd. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat wanneer er kozijnen vervangen worden er eigenlijk ook altijd nieuwe ramen in de nieuwe kozijnen zitten. Het is zelfs zo dat er bij de term ‘kozijn’ van uitgegaan wordt dat het gaat om het raam en kozijnprofiel.

De prijzen van ramen en kozijnen staan los van elkaar, je kunt bij wijze van spreken een heel duur kozijnprofiel aanschaffen om er volgens goedkoop enkel glas in te plaatsen, dit slaat natuurlijk nergens op maar het zou in theorie mogelijk zijn. Het gebeurt overigens wel vaak dat de ramen en kozijnen prijzen worden samengevoegd tot 1 prijs en dit wordt dan gewoon geëtaleerd als een kozijn prijs.

Wanneer er kozijnen vervangen worden kiezen mensen vaak voor een betere kwaliteit kozijn dan de vorige. Het is dan ook verstandig om isolerende ruiten erbij te kopen. Hier zijn veel opties te vinden en we zullen hieronder de ramen prijzen duiden.

  • Dubbel glas van 60cm x 60cm kost ongeveer €15
  • HR++ glas van 60cm x 60cm kost ongeveer €40
  • Driedubbel isolatieglas van 60cm x 60cm kost ongeveer €50
Afmetingen vast raam Kosten incl. BTW en HR++ glas
30 cm x 30 cm €40 tot €80 euro
50 cm x 50 cm €90 tot €120 euro
90 cm x 90 cm €150 tot €170 euro
175 cm x 175 cm €300 tot €380 euro

Hierboven vind je standaardmaten, uiteraard kun je ook een kozijn op maat te bestellen. Let er wel op dat dit gemiddelde prijzen zijn en de marktprijzen kunnen afwijken. Vervolgens hebben we nog de draaikiepramen en de bekende valramen.

Afmetingen draaikiep-/valramen Kosten incl. BTW en HR++ glas
Draaikiepraam 30 x 30 centimeter €45 tot €90 euro
Draaikiepraam 90 x 90 centimeter €215 tot €230 euro
Draaikiepraam 120 x 120 centimeter €335 tot €355 euro
Valraam 30 x 30 centimeter €90 tot €150 euro
Valraam 90 x 90 centimeter €190 tot €225 euro
Valraam 120 x 120 centimeter €300 tot €335 euro

Het beste is om de prijs per m2 aan te houden en zelf uit te rekenen hoeveel de kosten voor jouw opdracht zullen zijn.

Jouw situatie

Elk huis en elke huiseigenaar stelt weer andere eisen aan nieuwe kozijnen en iedereen heeft bovendien een eigen persoonlijke smaak. We kunnen dus niet voor iedereen duidelijk maken wat de kosten zullen zijn in ieders situatie. De ramen en kozijnen voor jouw persoonlijke situatie en wensen kun je enkel te weten komen door het offerte formulier op onze website in te vullen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en komt uiteraard zonder verplichtingen.

Oude kozijnen vervangen

Aandachtspunten voor het kozijnen vervangen

Naast de kosten moet je natuurlijk ook letten op de expertise van het bedrijf dat de kozijnen voor jou gaat monteren. Het is erg raadzaam om referenties op te vragen over het bedrijf en te zoeken naar ervaringen op het internet. Het kan namelijk zomaar zijn dat goedkoop duurkoop wordt. In sommige gevallen is het dus beter een iets duurder bedrijf in te schakelen.

Meer opties wordt duurder

Iedereen die kozijnen gaat aanschaffen of vervangen heeft eigen wensen voor de kozijnen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kantelraam, een klap of kiepraam, een draairaam, tuimel kozijn of een combinatie van bovenstaande. Dit zijn de methodes waarop het raam geopend kan worden. De meeste gezinnen willen geen vast kozijn maar een die open kan, wanneer enkel de ventilatie telt kan een ventilatierooster uitkomst bieden.

Een andere veelvoorkomende optie is het kozijn laten kleuren. Bij houten kozijnen gebeurd dat met verf wat niet zo duur is, maar bij aluminium moet er een oppervlaktebehandeling uitgevoerd worden wat een stuk duurder is. Er is ook nog de keuze voor een ventilatierooster in het kozijn, deze zijn er in verschillende uitvoeringen.

Prijzen voor jouw situatie

Al deze opties zijn mogelijk maar zullen de prijzen wel hoger doen uitvallen. Wanneer je precies wilt weten wat de kozijn prijzen zullen zijn volgens jouw wensen kun je het beste een aanvraag doen op deze website. Op die manier weet je precies wat het gaat kosten om jouw wensen te laten uitvoeren. Bovendien krijg je meerdere prijzen van verschillende aanbieders uit jouw regio, je kunt dus makkelijk prijzen vergelijken en een goede keuze maken. De hoogste kosten tijdens het kozijnen vervangen zullen de kozijnen zelf zijn. Daarom kun je besparen door de prijzen in jouw regio te vergelijken. Vraag nu kozijn offertes op.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten