Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden veelal toegepast in industriële omgevingen. De redenen daarvan zijn vrij duidelijk, aluminium is een sterke stof die tegen een stootje kan, dit is natuurlijk belangrijk in een omgeving waar hard gewerkt wordt. Ook het oog wilt wat en veel mensen kiezen daarom voor aluminium kozijnen, het ziet er strak en minimaal uit. Ook het praktische nut van deze kozijnen is aanwezig.

Voordelen van aluminium

Aluminium kozijnen zijn relatief duur, dus waarom zou je überhaupt aluminium kozijnen gebruiken? Aluminium is – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – een sterk materiaal. Het materiaal is vormvast, kan veel glas dragen, is erg stevig en heeft een levensduur van ongeveer 40 jaar. Bovendien zijn de aluminium profielen brand- en inbraakwerend en daardoor erg geschikt om je woning veilig te maken.

Aluminium kozijn schuifpui

1) Duurzaam

Aluminium kozijnen zijn erg duurzaam. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hardheid en weer bestendigheid van het materiaal. Dit staal verweert niet, is roestvrij en gaat niet werken of rotten bij koud of nat weer. Het is werkelijk bestand tegen alle weersinvloeden en je hebt er nagenoeg geen omkijken naar. Tegenwoordig wordt vrijwel al het aluminium gerecycled, waardoor de fabricage van het materiaal minder energie kost en de belasting voor het milieu dus lager is dan bij aluminium dat niet uit gerecyclede bronnen komt.

2) Onderhoudsvriendelijk

Aluminium kozijnen behoeven weinig onderhoud, zoals je hebt kunnen lezen in het vorige gedeelte zijn ze bijzonder goed bestand tegen externe invloeden. Je zult periodiek wel het kozijn opnieuw moeten stellen zodat het strak in het frame blijft zitten. Ook dien je van tijd tot tijd de schroeven aan te draaien. Aluminium kozijnen zijn steeds meer in trek. Dat is niet zonder reden. Aluminium kozijnen hebben namelijk diverse voordelen. De kozijnen zijn goed bestand tegen vocht en kunnen niet roesten, in tegenstelling tot ijzeren kozijnen en kunnen ook niet rotten, in tegenstelling tot houten kozijnen. Bovendien trekt aluminium geen stof aan en houden ze hun oorspronkelijke kleur goed vast.

3) Aluminium is veilig

Een ander groot voordeel van een sterke stof als aluminium is dat het goed te beveiligen is met het juiste hang- en sluitwerk. Het is bijna onmogelijk voor een inbreker om het aluminium kozijn kapot te maken en zodoende zichzelf toegang te verschaffen tot jouw woning. Waar je op kunt letten wanneer je aluminium kozijnen aanschaft is het PKVW keurmerk (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Dit geeft je een garantie dat de woning goed beveiligd is.

4) Zelf de kleur bepalen

Het aluminium kan vrij simpel gekleurd worden, dit gebeurd door middel van oppervlaktebehandeling. Je kunt je gewenste kleur simpelweg doorgeven aan de hand van RAL nummers (kleurcodes). Ook kun je bepalen dat de kleur aan de binnenkant verschilt van de kleur die aan de buitenkant van het kozijn zit. Op deze manier kun je leuk spelen met verschillende kleuren.

Wanneer de kozijnen eenmaal geleverd zijn is het alleen wel een stuk moeilijker om dan nog de kleur te veranderen, die zullen dan gespoten moeten worden. Er is ook een mogelijk tot het schilderen van aluminium kozijnen, dit vergt alleen wel veel geduld en een precies stappenplan.

Nog een voordeel is dat aluminium eigenlijk bij elke stijl past. Aluminium kozijnen hebben een elegante en tijdloze uitstraling, waardoor ze in elke omgeving passen. Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur. Aluminium is niet overschilderbaar, waardoor de kleur van het kozijn na aanschaf van de kozijnen vast staat.

Een laatste voordeel van aluminium kozijnen is het isolerende vermogen van de kozijnen. De aluminium kozijnen worden voorzien van een speciaal soort materiaal om de isolatiewaarde van de kozijnen te verhogen. Op die manier is het gebruik van aluminium kozijnen goed voor de stookkosten.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten