Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kozijnen vervangen

Waarom zou je de kozijnen vervangen en wat komt er bij kijken? Het vervangen van kozijnen kan één of alle van de volgende redenen hebben:

  1. betere isolatie van jouw woning
  2. oude kozijnen zijn verrot of beschadigd
  3. het uiterlijk van jouw woning aanpassen
  4. woning veiliger maken

Je bent op deze pagina omdat je waarschijnlijk overweegt om de kozijnen te vervangen. De ervaring leert wel dat veel mensen toch een beetje huiverig zijn dit te laten doen. Je kunt bijvoorbeeld denken dat jouw woning een bouwput wordt, of dat het bijzonder lang duurt voordat de klus geklaard is.

Wij kunnen je gerust stellen, het vervangen van een venster inclusief glas wordt snel uitgevoerd door kozijnzetters. Het is een routine klus en heel goed uit te voeren in een dag. Deze klus is vaak een dure klus, dit komt omdat het materiaal duur is en het vervangen tijd kost.

Kozijnen van hout vervangen

1) Betere isolatie

Veel woningen hebben oude kozijnen die geen goede isolerende werking hebben. De nieuwste kozijnen zijn voorzien van slimme technieken om zo goed mogelijk te isoleren. Er zitten bijvoorbeeld luchtlagen in de kozijnen die een perfecte isolerende werking hebben. Daardoor kan het vervangen van de kozijnen verstandig zijn.

2) Vervangen omdat ze verrot zijn

Kozijnen die al een lange tijd dienst doen kunnen op een gegeven moment gaan rotten. En dat ziet er niet uit, het is slecht voor de isolatie en zeker wanneer je jouw huis wilt verkopen is het geen pluspunt. Het vervangen van de kozijnen is dan echt noodzakelijk zodat jouw huis zijn waarde bewaard en je niet teveel stookkosten betaalt. Veel mensen kiezen dan voor kunststof kozijnen, deze zullen niet snel verrotten, ook niet met minimaal onderhoud.

3) Je woning veranderen

De kozijnen zijn echte blikvangers van een woning. Het kan zijn dat ze niet de uitstraling hebben die je wenst, of dat je er op uit gekeken bent. Het is dan ideaal om ze te vervangen met kozijnen die wel aan jouw smaak voldoen om zo het huis een geweldige nieuwe uitstraling te geven.

– Kunststof kozijnen vervangen

Kunststof kozijnen zijn de meest gebruikte kozijnen van tegenwoordig. Kunststof kozijnen worden vooral geroemd om de lage onderhoudskosten: ze hoeven niet geschilderd te worden en slechts zo nu en dan gereinigd te worden. Bovendien hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde, waardoor je gemakkelijk op de energierekening kunt besparen. De kosten voor kunststof kozijnen liggen rond de €750 euro per vierkante meter, inclusief BTW, HR++ glas en montagekosten.

– Houten kozijnen vervangen

Houten kozijnen werden tot enkele tientallen jaren terug in vrijwel elke woning gebruikt. Houten kozijnen zijn heel handzaam en prettig om mee te werken omdat ze gemakkelijk aan te passen zijn. Als de plaats waar het kozijn moet komen iets grilliger is en het kozijn net niet past, kan een houten kozijn zo bewerkt worden dat het wel weer prima past.

Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig dan kunststof of aluminium kozijnen. Ze moeten zo nu en dan gereinigd en geschilderd worden. Sommigen zien dat echter als voordeel omdat de kozijnen hiermee een ander kleurtje krijgen waardoor de woning een andere look krijgt. Inclusief HR++ glas en montage betaal je circa €850 euro per vierkante meter kozijn.

– Aluminium kozijnen vervangen

Plaatsen kozijn De laatste tijd zijn aluminium kozijnen steeds populairder aan het worden. Aluminium kozijnen hebben een hoge levensduur en net als kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde. Daarbij vereisen ze weinig onderhoud. De kosten zijn wel vrij hoog: je betaalt rond de €950 euro per vierkante meter kozijn, inclusief montage en HR++ glas. Al met al zit er dus nog wel wat verschil tussen de diverse materialen.

4) Voor een veiliger huis

Kozijnen vervangen wordt ook vaak gedaan bij huizen waar de veiligheid niet meer gewaarborgd is. Gelukkig zijn er nu kozijnen die voldoen aan de verschillende SKG keurmerken die inbrekers echt buiten houden. Ook kan het zomaar zijn dat jouw inboedelverzekering daar goedkoper op wordt. En het is natuurlijk belangrijk dat je je veilig voelt in je eigen woning. Dit keurmerk staat voor kwaliteit en veiligheid.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten