Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Glas

Als je er over denkt om kozijnen te laten plaatsen, krijg je vaak ook te maken met het feit dat het bestaande, reeds aanwezig zijnde glas niet meer past in de nieuwe kozijnen. Tegenwoordig zijn veel maten rondom glas en kozijnen gestandaardiseerd, maar vooral bij oudere woningen met houten kozijnen is dit niet het geval. Wanneer je dan nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen, zijn deze vaak net iets breder of dunner dan de huidige kozijnen waardoor de bestaande ruiten niet meer passen.

Glas plaatsen appartement

Kozijnen vervangen door hetzelfde type en materiaal

Om dit te voorkomen zou je wederom kunnen kiezen voor dezelfde kozijnen. Soms is dat wat duurder dan bijvoorbeeld kunststof kozijnen, maar wanneer je het te vervangen glas eveneens in de berekening meeneemt, lijkt dat vaak wel mee te vallen en zal het vaak zelfs nog goedkoper zijn.

Neem dus vooral ook de tijd om exact uit te rekenen wat het vernieuwen van de kozijnen je gaat kosten. Staar je niet blind op enkel de prijs van de kozijnen, maar neem ook het eventuele onderhoud in de berekening mee, net als de besparing die je kunt behalen door het huidige glas te hergebruiken.

De glaszetter kan je adviseren

Mocht je nader advies nodig hebben, dan kan de lokale glaszetter je goed adviseren omtrent het behoud of juist de vernieuwing van het glas. Dat klinkt misschien overbodig, maar juist vanwege het feit dat glas soms bewaard kan blijven maar er aan de andere kant juist weer heel goed isolerend glas op de markt is, kan het in sommige gevallen zo zijn dat het vernieuwen van het glas toch wel goedkoper is. Doordat er zoveel verschillende factoren meespelen, is het belangrijk het totaalplaatje goed te bestuderen en je niet op één onderdeel te focussen. Goede voorlichting is dus erg belangrijk!

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten