Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Financiering

Mocht je toe zijn aan nieuwe kozijnen maar daar geen geld voor hebben? Dat is best begrijpelijk; kozijnen zijn dure onderdelen van een woning (bekijk eens de prijzen van kozijnen).

Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om toch de kozijnen te kunnen financieren. Vaak kun je hiervoor terecht bij het bedrijf dat de kozijnen zou komen plaatsen. Vraag bij dat bedrijf naar de mogelijkheden voor financiering en de exacte voorwaarden die bij de financiering horen.

Het voordeel van een financiering bij de kozijnzetter is dat het vaak goedkoper is dan wanneer je de hypotheek verhoogt of een (aanvullende) hypotheek of lening afsluit. Ook bespaar je op kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en afsluitkosten en heb je een relatief lage rente. In sommige gevallen wordt er geen rente berekent maar zogenoemde ‘administratiekosten’, wat qua totaal aan financieringsbedrag op hetzelfde neer komt.

Hypotheek afsluiten of verhogen

Net zoals je voor de aanschaf van een woning een hypotheek kan aanvragen, kan er ook een hypotheek worden aangevraagd voor eventueel onderhoud aan de woning. Dat is ook wel logisch; door het onderhoud wordt de waarde van de woning vaak verhoogd of in ieder geval op peil gehouden. De bank verstrekt daarom over het algemeen zonder al te veel problemen een lening voor het onderhoud. Vraag bij je bank na welke voorwaarden er exact gelden voor de aanvullende hypotheekverstrekking.

In sommige gevallen is het mogelijk om de huidige hypotheek te verhogen in plaats van een nieuwe hypotheek aan te vragen. Zo bespaar je vaak op de kosten om een nieuwe hypotheek af te sluiten.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten