Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Opties

Vroeger – we hebben het over enkele tientallen jaren terug – had elke woning gewoon houten kozijnen. Kozijnen waren er in simpele vorm tot enig ingewikkelde vorm, maar dat was het dan. Kozijnen werden vaak op maat gemaakt en konden dus geheel naar de wensen worden aangepast. Voor de meeste mensen was dat echter te duur en waren de kozijnen gewoon recht toe, recht aan: niet meer dan nodig. Tegenwoordig kunnen er tal van opties bij een kozijn worden geleverd, zoals ventilatieroosters, sloten, horren en meer.

Kozijnen installeren

Raambeslag

Kozijnen bevatten vaak ramen die geopend moeten kunnen worden. Hiervoor zijn natuurlijk handgrepen nodig, evenals sloten om de kozijnen goed op slot te kunnen zetten teneinde inbrekers buiten de deur (of buiten het raam) te houden. Er zijn tal van verschillende opties denkbaar op dit gebied. Er zijn talloze soorten handgrepen, verschillende sloten en verschillende uitstralingen. Je kunt het raambeslag kiezen dat bij jou past, dat je zelf het mooiste vindt. Op die manier wordt je kozijn echt een beetje persoonlijk gemaakt.

Ventilatieroosters

Het ventileren van een woning is erg belangrijk, evenals het luchten van de ruimten in de woning. Het verschil tussen luchten en ventileren is dat luchten gebeurt door bijvoorbeeld het raam ver open te zetten. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid lucht in de ruimte in één keer ververst. Dat is echter iets anders dan ventileren. Ventileren gebeurt – als het goed is – 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiermee wordt gezorgd dat er geen schimmels en dergelijke in de woning kunnen ontstaan. Bovendien is ventileren heel belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Daarom worden veel kozijnen met ventilatieroosters geleverd. Op die manier kan de woning continu ventileren, wat dus erg belangrijk is voor het welzijn van zowel de woning als de bewoners ervan.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten