Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Ramen

Kozijnen plaatsen nieuwbouw Soms komt het moment dat er nieuwe ramen geplaatst moeten worden. Dat kan om diverse redenen moeten gebeuren. De meest voorkomende reden was ooit omdat veel woningen nog over enkel glas bezitten, waar dubbel glas talloze voordelen biedt boven enkel glas. Tegenwoordig is het meeste enkel glas in woningen wel verdwenen – al zijn er nog steeds veel teveel woningen waar nog enkel glas aanwezig is – en is de meest voorkomende reden om glas te vervangen iets onschuldiger.

Vaak gaat het om ongelukjes (iemand valt door de ruit, er komt een bal door de ruit, er is ingebroken en de ruit is vernield) of is er sprake van het aan- of verbouwen van de woning. Of je wilt bijvoorbeeld een inbouwrolluik laten plaatsen. Tegenwoordig zijn er talloze soorten ramen verkrijgbaar, maar waar moet je op letten?

Welke soorten ramen zijn er?

We weten dat er enkel glas is en dubbel glas, maar vaak stopt onze kennis daar. Enkel glas is een enkele ruit, een enkele glasplaat. Dit is het dunst mogelijke glas, waardoor je je voor kunt stellen dat de isolatie van enkel glas dramatisch is. Warmte wordt heel snel en heel gemakkelijk door gelaten, waardoor er sprake is van een hoog energieverlies.

Dubbel glas bestaat uit twee platen glas met een laag gas ertussen. Dat gas is meestal lucht, maar in sommige gevallen is er sprake van een edel gas, waardoor het isolerend vermogen nog hoger wordt. Behalve dubbel glas is er echter nog een categorie glas, wat in feite ook dubbel glas is, maar wat we in de praktijk isolatieglas noemen. Het gaat dan om HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes het glas heeft, hoe beter het isolerend vermogen, maar helaas ook hoe hoger de prijs. Een goed compromis is HR++ glas. De prijs voor HR++ glas is nog te overzien en het isolerend vermogen is prima in orde.

Meer over rolluiken:
www.rolluik-info.nl

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten