Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Zonwering

Zonwering is er in allerlei soorten en maten. Waar er voorheen eigenlijk enkel gordijnen werden toegepast, zijn er tegenwoordig steeds meer inventieve systemen op de markt om de zon zo efficiënt mogelijk buiten te houden.

Screens

De meest gebruikte vorm van zonwering bij kozijnen, is het gebruik van screens. Screens zijn eigenlijk rolgordijnen die aan de buitenzijde van het kozijn worden geplaatst. En ze weren veel zonlicht en bovendien veel warmte van de zon, maar bieden screens echter nog meer bescherming. Zo houden screens ook de meeste insecten tegen, werkt het als een extra isolatielaag waardoor het energiebesparend en comfortverhogend is. Als laatste voorkomt het ook nog dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken, terwijl je nog wel gemakkelijk van binnen naar buiten kunt kijken.

Geïntegreerde jaloezieën

Iets wat echt een techniek van de laatste tijd is, zijn geïntegreerde jaloezieën. Hierbij bevinden de jaloezieën zich – het woord ‘geïntegreerd’ geeft het eigenlijk al een beetje weg – binnen in het glas in de ruimte tussen de twee glasplaten. Doordat de jaloezieën echt geïntegreerd zijn, passen ze naadloos in elk interieur en exterieur. Bovendien zijn ze in tal van uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar, zodat er voor elke situatie wel een passende oplossing is.

Rolluiken

Rolluik Een laatste manier van zonwering is het gebruik van rolluiken. Deze sluiten de vensters geheel af, zodat er geen warmte en licht meer naar binnen komt. De zonwering is hierdoor ronduit optimaal en efficiënt. Rolluiken zijn er eveneens in tal van verschillende uitvoeringen, van simpel en goedkoop tot extreem uitgebreid en kostbaar. Zo worden goedkope rolluiken met de hand omhoog en omlaag gelaten, terwijl de duurdere exemplaren over elektrische motoren beschikken en soms zelfs over een afstandsbediening om de rolluiken van overal in en buiten huis te kunnen bedienen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten