Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Screens

Screens zijn een soort rolgordijnen die zich aan de buitenkant van de woning aan de kozijnen bevinden. Het grote voordeel hiervan is dat de zon al aan de buitenkant van de woning wordt tegengehouden. Hierdoor blijft het niet alleen donker in de ruimtes waar de screens voor hangen, maar wordt de warmte ook nog eens effectief tegengehouden.

Screens houden tot wel 85% van de warmte van het zonlicht tegen! Hierdoor zijn de ruimten in de zomer veel comfortabeler en zal het interieur veel minder snel verkleuren dan anders het geval zou zijn.

Positieve eigenschappen van screens

Screens houden dus vooral zonlicht en warmte goed tegen, maar dat zijn niet de enige voordelen. Screens houden namelijk ook nieuwsgierige passanten op afstand. De screens zijn van buitenaf niet doorzichtbaar, dus je kunt er niet doorheen kijken. Van binnenuit kun je echter wel naar buiten kijken, waardoor je met behoud van je uitzicht van de blikken van nieuwsgierige voorbijgangers af bent.

De bediening

Screens zijn op tal van manieren te bedienen, waarbij de exacte vormen van bediening uiteraard afhangen van het merk en model dat aangeschaft wordt. De goedkopere screens zijn enkel via een band te bedienen. Door een band aan te trekken of juist los te maken, kan het screen respectievelijk worden opgetrokken en gezakt laten worden. Ook komt bediening middels een slingertang nog regelmatig voor. Hiermee draai je aan een stang en wordt zo het screen omhoog gehesen.

Iets meer luxueuze uitvoeringen hebben nog enkele andere bedieningsvormen die voor extra gebruikersgemak zorgen. Zo zijn de duurdere screens vaak te bedienen met een elektrische motor die met een bedieningspaneel aan de binnenzijde van de woning te bedienen is, of via een afstandsbediening. In sommige gevallen is automatische bediening ook mogelijk, waarmee je de screens op bepaalde tijden kunt laten zakken, of als het te warm of te licht wordt in de woning.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten