Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Rolluiken

Rolluiken hebben talloze voordelen. Daarom wordt er, naast zonneschermen/uitvalschermen, vaak gekozen voor het plaatsen ervan. De 2 belangrijkste voordelen zijn:

1) Zonwering

De meest gebruikte reden is die van zonwering. Als je gordijnen gebruikt, komt er altijd nog wel wat zonlicht naar binnen. Bovendien komt er dan alsnog heel veel warmte naar binnen. Je kunt het niet tegengehouden met gordijnen maar wel met rolluiken. Rolluiken bieden daardoor een veel betere wering tegen de zon, waardoor de primaire taak van de rolluiken vaak het tegenhouden van de zon is.

2) Beveiliging

Een ander groot voordeel van rolluiken is de beveiliging. Waar ramen kwetsbaar kunnen zijn voor inbrekers – ze zijn immers in principe vrij eenvoudig in te slaan – zijn aluminium rolluiken dat niet. Rolluiken zijn er in tal van soorten en maten en ook in verschillende veiligheidsklassen. Wanneer je kiest voor veilige rolluiken, zijn ze niet of nauwelijks door inbrekers te openen.

Rolluiken appartement

Materiaalsoorten

Hoofdzakelijk worden vooral kunststof en aluminium gebruikt voor de vervaardiging van rolluiken. Een snelle vergelijking van de 2 materialen:

Kunststof rolluik Aluminium rolluik
licht zwaar
natuurlijke uitstraling (dankzij houtnerf structuur) moderne uitstraling
zonnewering zonnewering
verhoogd privacy verhoogd privacy
niet geschikt tegen inbraak geschikt tegen inbraak
niet echt geschikt bij geluidsoverlast geschikt bij geluidsoverlast
goedkoop duurder

Nadelen van rolluiken

Houd er echter wel rekening mee dat rolluiken ook nadelen hebben. Zo zijn rolluiken soms lastig te openen als de stroom uitvalt of als de kabel/koord om de rolluiken te openen breekt of doorbrandt. Vooral bij uitbraak van brand is het erg belangrijk dat er vluchtwegen overblijven om de woning te verlaten.

Er komt wel eens een bericht in het nieuws dat mensen opgesloten zaten in een brandend huis doordat de rolluiken niet te openen waren. Vaak is dit een ongelukkige samenloop van omstandigheden en is het geen inherent probleem aan rolluiken zelf. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn om rolluiken te gebruiken, maar moet wel goed opletten dat je voldoende veilige en bruikbare vluchtwegen overhoudt om jezelf – of je huisgenoten – in veiligheid te brengen als de situatie daartoe noopt.

Prijzen rolluiken

Wat zijn de prijzen van de 2 materialen? Hierna volgt een snelle vergelijking:

  100 cm x 100 cm 200 cm x 200 cm 300 cm x 300 cm
Kunststof €75 – €165 euro €200 – €300 euro €375 – €550 euro
Aluminium €110 – €225 euro €400 – €550 euro €700 – €950 euro

Meer weten over de prijzen van rolluiken? Bekijk dan prijs rolluik.

Zie ook deze informatieve website:
Rolluik info

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten