Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Zwarte kozijnen?

Een laatste trend in kozijnenland (en het designen van een woning of kantoor) is het laten plaatsen van antraciet of zwarte kozijnen. De voornaamste reden waarom deze kleur zo populair onder huiseigenaren is geworden komt omdat veel van hen een moderne look/interieur willen creëren en daar passen zwarte kozijnen heel goed bij. Een voorbeeld op onderstaande foto:

Er is veel keuze als je ook voor zwart wilt gaan. Je kunt afhankelijk van het materiaalsoort kiezen voor een bepaald dikte raamprofiel om een bepaalde sfeer te creëren. Als je veel glas wilt, dus extra veel lichtinval, dan kun je gaan voor zwarte aluminium kozijnen omdat deze erg sterk zijn en veel dubbelglas kunnen dragen. Zo ga je voor een industriële/moderne look.

Waarom zwart?

Waarom zou je voor zwarte kozijnen gaan? Met zwarte kozijnen kun je een strak interieur creëren die groter en luxer lijkt.

Zwarte kozijnen binnen

Is je gevel niet zo groot of staan de afmetingen van het raam vast? Dan kun je kiezen voor kunststof of houten kozijnen die een zwarte kleur hebben. Let echter wel op het volgende: alleen houten kozijnen kun je later nog overschilderen. Dit betekent dus dat als je nu met de trend meegaat je minimaal 40 jaar (aluminium), 50 jaar (kunststof) en 75 jaar (staal) vast zit aan de kleur. Het is zo goed als onmogelijk om deze 3 materialen over te verven en een mooie andere kleur te geven. Wil je dus spelen met je interieur en deze regelmatig aanpassen? Ga dan zeker voor houten kozijnen!

Zwarte kozijnen buitenkant

Als je gevel of muur licht van kleur is dan staan zwarte kozijnen hier heel goed bij! De kozijnen staan goed als je voor een mooi contrast/overloop kan zorgen. Een kozijnleverancier kan je hier zeker bij helpen en je eventueel een tekening van de nieuwe inrichting toesturen.

Wanneer niet zwart maar antraciet?

Kozijnen die een antraciete kleur hebben passen vooral goed bij een interieur waarin je ook veel andere kleuren hebt. Denk hierbij aan een rode bank of groen tapijt. Antraciet kozijnen zijn net iets lichter dan zwarte kozijnen en accentueren de verschillende elementen in je interieur net even anders/beter.

Geen fan van zwart of antraciet?

Als je niet voor zwart of antraciet wilt gaan kun je natuurlijk ook kiezen uit eigenlijk alle andere kleuren van de regenboog. Kozijnen komen namelijk in alle mogelijke RAL-kleuren die beschikbaar zijn en kun je kiezen voor de kleur die je echt wilt.

Zwarte kozijnen voor kantoor

Al geruime tijd zijn zwarte kozijnen ook voor kantoorpanden populair en kun je ook op het werk gaan voor een mooi en modern design als je voor deze kleur kiest. Een voorbeeld:

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten