Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Uiterlijk

Als het gaat om kozijnen dan zijn er tal van verschillende stijlen mogelijk. Alhoewel er tegenwoordig veel moderne stijlen in omloop zijn, kiezen nog steeds veel mensen voor een klassiek uiterlijk. Deze klassieke stijlen doen vaak denken aan de houten kozijnen die we in de wat oudere woningen terugzien. Daarmee willen we geenszins zeggen dat het gaat om verouderde stijlen; houten kozijnen kunnen nog prachtig zijn en de kunststof profielen met houtprofiel kunnen ook erg mooi zijn.

Tegenwoordig kunnen vrijwel alle profielen en karaktertrekken van houten kozijnen in kunststof kozijnen worden nagemaakt. Waar de kunststof kozijnen vroeger – we hebben het dan over enkele tientallen jaren terug – recht toe, recht aan waren, is dat nu zeker niet meer het geval.

Bijkomend voordeel van kunststof kozijnen is dat ze in werkelijk alle kleuren te leveren zijn die je maar kunt bedenken. De kleur is echter achteraf niet meer te wijzigen, wat bij houten kozijnen wel zou kunnen. Je zult daarom goed over de kleur van de kozijnen bij de aanschaf na moeten denken om spijt achteraf te voorkomen.

Denk aan het onderhoud

Kozijnen moeten zo nu en dan onderhouden worden om in topconditie te blijven. De mate waarin onderhoud wordt uitgevoerd, is rechtstreeks van invloed op de staat van de kozijnen. Wanneer het benodigde onderhoud achterwege blijft, zal de levensduur van de kunststof kozijnen drastisch omlaag kunnen gaan. Bij houten kozijnen kan achterstallig onderhoud helemaal funest zijn voor een goede levensduur. Hout is erg vatbaar voor schimmels en mossen, zeker als er vocht in de kozijnen kan komen. Houten kozijnen kunnen in enkele jaren al compleet vergaan zijn, terwijl ze bij het juiste onderhoud wel 50 jaar mee kunnen gaan. Dat is dus een wereld van verschil en – hopelijk – genoeg reden om de kozijnen goed te onderhouden.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten