Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

PVC kozijnen

PVC kozijnen zijn kozijnen die worden gemaakt met polyvinylchloride (zie: nl.wikipedia.org), een chemische stof die vooral bekend staat onder de naam PVC. Kozijnen van PVC zijn op de markt vaak benoemd met de naam kunststof kozijnen. PVC kozijnen zijn de meest voorkomende kozijnen in Nederland. Dat is zeker niet merkwaardig; kunststof kozijnen hebben immers tal van voordelen.

De voordelen van PVC kozijnen

Allereerst zijn PVC kozijnen zeer milieuvriendelijk. Het fabricageproces kost wel redelijk wat energie, maar 75% van het PVC kan gerecycled worden – en wordt dat ook. Bovendien gaan kunststof kozijnen erg lang mee; je kunt de kozijnen tot wel 50 jaar gebruiken. Daardoor hoeven de kozijnen niet snel vervangen te worden. Een ander voordeel is nog eens dat PVC kozijnen onderhoudsarm zijn. Je zult ze af en toe met zeep schoon moeten maken om te zorgen dat de kozijnen niet geel en groenig worden door mossen en algen, maar veel meer dan dat is er ook niet nodig. Bovendien zijn er PVC kozijnen die de structuur hebben van houten kozijnen, speciaal voor de mensen die het gladde uiterlijk van kunststof kozijnen niet echt kunnen waarderen. Je hebt dan de voordelen van kunststof kozijnen met toch nog een beetje het gevoel en de uitstraling van houten kozijnen.

Verder zijn PVC kozijnen goed isolerend, zowel qua geluid als qua warmte. Ze brengen dus slecht warmte en geluid over, iets wat prettig is als je in een omgeving met redelijk wat lawaai bent en sowieso al ten goede komt aan je energierekening. Warmte die niet verloren gaat, hoeft immers niet opnieuw gestookt te worden.

Tenslotte denkt men vaak onterecht dat PVC kozijnen er slechts in een beperkt aantal kleuren en profielen zijn. Dat is geenszins het geval. PVC kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten en eigenlijk kan elke denkbare kleur wel geleverd worden. Vaak houdt men het bij neutrale kleuren, zoals wit of beige, en dat is niet zonder reden. PVC kozijnen kunnen namelijk niet geverfd of anderszins van kleur veranderd worden. De kleur die je bij montage kiest, blijft dus altijd hetzelfde. Daarom is het verstandig om voor een neutrale kleur te kiezen, wat weer de reden is dat kunststof kozijnen vaak wit, gebroken wit of beige zijn. Als je het echt wil zijn de kozijnen echter in talloze kleuren verkrijgbaar, het wordt alleen afgeraden dergelijke kleuren te gebruiken.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten