Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Raamkozijnen

Een raamkozijn is een kozijn waar een raam in geplaatst kan worden. Behalve raamkozijnen zijn er ook deurkozijnen. Het gaat vaak om rechthoekige raamwerken waarin een beweegbaar raamdeel wordt geplaatst, zodat het raam eenvoudig geopend kan worden. Behalve beweegbare raamdelen kan er ook een vast raam in geplaatst worden, het raam kan dan niet geopend worden.

Materialen

Kozijnen zijn in diverse materialen verkrijgbaar. Voorheen waren vrijwel alle kozijnen van hout door gebrek aan industriële vervaardiging van andere materialen. Tegenwoordig zijn materialen als kunststof, staal en aluminium wijd verkrijgbaar en dus ook de kozijnen in dergelijke materialen.

Verschillende materialen hebben verschillende toepassingen. Zo zien houten kozijnen er vooral erg mooi uit, zijn kunststof kozijnen vooral erg goedkoop en zijn aluminium en stalen kozijnen erg mooi en goed geïsoleerd. Kozijnen gaan tot wel tientallen jaren mee, mits ze goed onderhouden zijn. Vaak zijn kozijnen na een jaar of 30 tot 50 wel aan vervanging toe. Dat omdat door allerlei weersinvloeden het hout begint te rotten en het kunststof bros wordt en gaat afbrokkelen of scheuren gaat vertonen. De kozijnen zijn dan simpelweg niet mooi meer en zullen dus moeten worden vervangen door nieuwe exemplaren.

Hout

Vooral houten kozijnen moeten goed onderhouden worden. Zo moeten ze van tijd tot tijd geschilderd worden en tussendoor schoon gehouden worden. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het onderhoud niet regelmatig te plegen, maar dan krijg je te maken met een fors kortere levensduur van de kozijnen dan strikt noodzakelijk zou zijn. Bovendien worden de kozijnen dan snel lelijk, ze zullen groen uit gaan slaan en verpesten eigenlijk het aangezicht van de woning.

Welk materiaal er gekozen wordt, is vaak geheel afhankelijk van de persoonlijke smaak van de opdrachtgever. Wil men de woning een authentiek karakter geven dan wordt vaak voor hout gekozen, de overige materialen geven een meer tijdloze indruk.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten