Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Deurkozijn

Voordeuren Als je een deurkozijn nodig hebt, kun je uit tal van verschillende opties kiezen. We denken dan misschien meteen aan de verschillende stijlen die deuren zelf kunnen hebben, maar ook het materiaal kan van grote invloed zijn op de keuze die je maakt. Zo zijn er deuren van hout, maar ook deuren van kunststof of zelfs van aluminium.

Het lijkt alsof bij de keuze voor een specifieke deurkozijn, het weinig uitmaakt welk soort deur er uiteindelijk in komt, maar toch is het wel zaak hier rekening mee te houden. Natuurlijk is het in eerste instantie al erg belangrijk om de typen materiaal op elkaar af te stemmen. Zo zal een houten deur in een kunststof kozijn niet mooi staan, ook niet als beide materialen dezelfde kleur hebben.

Houten deurkozijnen

Nog steeds wordt er vaak gekozen voor houten kozijnen en deuren. Maar waarom eigenlijk, als kunststof deuren dan zoveel voordelen hebben? Kunststof deuren zijn onderhoudsarm, hoeven niet geschilderd te worden en kunnen tientallen jaren meegaan.

Houten deuren worden echter grovelijk onderschat. Natuurlijk is het zo dat ze zo nu en dan geverfd moeten worden, maar als de deur goed is geplaatst en goed kan drogen dan hoeft dit slechts eens in de 5 of zelfs 10 jaar. Bovendien zijn houten deuren oerstevig en geven ze een warme uitstraling aan een woning. Dankzij de stevigheid kunnen ze inbrekers doorgaans goed buiten de deur houden. Mocht dat desondanks toch niet lukken, dan is een houten deur vaak relatief goedkoop en eenvoudig te repareren, waar en kunststof deur al snel helemaal vervangen moet worden. Ook kan het benodigde onderhoud juist als voordeel worden gezien. Het stelt je in staat om de deur zo nu en dan van kleur te laten veranderen om de uitstraling van de woning iets bij te werken. Met kunststof deuren is dat niet mogelijk.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten