Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Serre

Tegenwoordig is het steeds meer in om een serre te bouwen. Een serre, ook wel tuinkamer genoemd, is een glazen uitbouw van de woning die vaak wordt gebruikt om bijvoorbeeld lekker buiten te kunnen zitten, zonder dat je in de kou zit. Een serre wordt daarom vaak gebruikt bij wat lagere temperaturen. Bovendien is een serre vaak goed bereikbaar vanuit de woning, waardoor het heerlijk is om in de zomer ’s morgens in de serre te ontbijten – wanneer de temperaturen vaak nog te laag zijn om echt buiten te zitten. Mocht je bijvoorbeeld een serre van bakstenen hebben dan kan het nodig zijn om de kozijnen te vervangen.

Hoe warm wordt een serre?

Wanneer er voor de bouw van een serre wordt gekozen, vreest men vaak een plaatselijk broeikaseffect. De serre is in principe een soort kas; in de winter is het er heerlijk warm, maar in de zomer denken veel mensen dat het er bloedheet zal worden. In de praktijk lijkt dat echter nog wel mee te vallen. De ramen in de serre zijn vaak van warmtewerend glas en zijn HR++ isolatieglas, waardoor de meeste warmte wordt tegengehouden. Door de goede isolatie is het er ’s winters ook aangenaam warm en heb je geen tocht of grote temperatuurverschillen in de serre. Mocht de temperatuur ’s zomers desondanks toch te hoog worden dan is het altijd mogelijk om aanvullende zonwering aan te schaffen.

De sterkte van het dak

Sommige mensen vrezen vaak dat het glas van het serredak snel begeeft. Vooral tijdens een storm kunnen mensen bang zijn om in de serre te zitten, uit angst voor vallende dakpannen. Het blijft uiteraard glas dat in de kern altijd breekbaar zal zijn, maar het glas op het dak van de serre is van speciaal, extra dik veiligheidsglas. Mocht er dus een pan vallen, dan blijft de ruit in principe hangen en barst deze alleen. De ruiten zijn vergelijkbaar met de ruiten in een auto, die uit veiligheidsoogpunt ook niet snel in scherven uiteen mogen vallen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten