Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kunststof kozijnen voordelen

Kunststof kozijnen zijn kozijnen waar menig huizenbezitter tot voor kort een nare bijsmaak van kreeg. Houten kozijnen waren echt de ideale kozijnen. Tegenwoordig wordt dat steeds minder op die manier gezien en krijgen kunststof kozijnen een steeds hoger aanzien. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat zijn precies de voordelen van kunststof kozijnen?

1) Goed isolerend vermogen

Het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen is dat het isolerende vermogen prima is. Kunststof kozijnen bestaan uit tal van kleine kamertjes die elk als de loze ruimte tussen dubbel glas fungeren; als extra isolatielaag. Hierdoor beschikken kunststof kozijnen over een goede isolatie, die terug te zien is op de energierekening.

2) Tal van kleuren

Kunststof kozijnen zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Bedenk een kleur en de kans is groot dat de kozijnen in die kleur verkrijgbaar zijn. Bovendien slijt die kleur nauwelijks. Door diverse technieken blijft de gekleurde laag prima behouden. Enig nadeel hiervan is dat de kozijnen ook niet over te schilderen zijn. Een groen kunststof kozijn zul je dus nooit – of nauwelijks – rood kunnen krijgen of zelfs maar van een andere tint groen kunnen voorzien.

3) Stevigheid

Daarnaast zijn kunststof kozijnen erg stevig, zelfs steviger dan hout. Houten kozijnen zijn ook al redelijk stevig, maar ook kunststof kozijnen worden van diverse keurmerken voorzien om de veiligheid tegen inbrekers te kunnen garanderen. Stevigheid is dus zeker geen nadeel om kunststof kozijnen niet te verkiezen boven houten kozijnen.

4) Houtnerfstructuur en opbouw

Houten kozijnen hebben altijd een mooie, luxe uitstraling. Het heeft iets warms, zo’n houten kozijn. Fabrikanten van kunststof kozijnen begrijpen dit en hebben ingesprongen op de ontstane vraag. Tegenwoordig zijn er dan ook veel kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur. Dit houdt in dat het kunststof kozijn het profiel heeft van een houten kozijn en er veel op lijkt. Dat geldt niet enkel voor het oppervlak van de kozijnen, maar ook voor de opbouw en vormgeving ervan. Kozijnen zijn er tegenwoordig ook in tal van traditionele vormen en ontwerpen, waardoor voor elke situatie wel een passend kunststof kozijn te vinden is.

5) Lage prijs

Tenslotte is er nog de relatief lage prijs. Kunststof kozijnen zijn zo’n 15% goedkoper dan de houten exemplaren, waardoor je dat geld weer aan andere zaken kunt besteden – zoals bijvoorbeeld een hogere kwaliteit isolatieglas.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten