Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kunststof kozijnen profielen

Kozijn nieuwbouw Kunststof kozijn profielen zijn de vensters die om het kozijn heen zitten. De profielen worden kant en klaar gemaakt door fabrieken en de profielen worden vervolgens (meestal op een andere locatie) verder verwerkt zodat het complete kunststof kozijnen worden. De fabrieken die deze profielen maken zijn voor het grootste gedeelte gevestigd in Duitsland. De profielen zijn er in vele verschillende kwaliteiten en bepalen mede de levensduur en isolatie van de kunststof kozijnen.

De kozijnen fabrieken in Nederland vormen van deze profielen het uiteindelijke kunststof kozijn wat je terug vindt in woningen. De fabrieken maken de profielen op maat en en plaatsen het glas erin, vervolgens komt de kozijnenzetter de kozijnen plaatsen in jouw woning. Op deze manier worden dus de kunststof kozijnen op maat gemaakt.

Kunststof kozijnen profiel fabrikanten

De meeste bekende profiel fabrikanten zijn Schuco, Gealan, Rehau, Finstral, Veka en Kommerling/K-vision. Deze profiel fabrikanten staan allemaal te boek als gewaardeerde merken die zichzelf meer dan eens bewezen hebben. Al deze fabrikanten hebben verschillende lijnen binnen de productie, en tussen die verschillende lijnen zit dus ook weer kwaliteitsverschil. We kunnen dus niet zeggen welk merk de beste profielen maakt, dit is totaal afhankelijk van het type profiel dat uiteindelijk gekozen wordt voor het vervaardigen van een kunststof kozijn.

Bovendien heeft de kozijnfabrikant een groot aandeel in de uiteindelijk kwaliteit van het product. Kozijnen fabrikanten moeten wel aan keurmerken voldoen, dit is voor Nederland de NEN-norm en in Duitsland de DIN-norm. De DIN-norm (Duitse variant) is strikter dan de Nederlandse norm, we kunnen dus stellen dat kunststof kozijnen die vervaardigd zijn in Duitsland over het algemeen beter zijn dan kozijnen die in Nederland gefabriceerd zijn. Dit kan iets zijn om op te letten wanneer je kunststof kozijnen wilt aanschaffen. Voor de prijzen hoef je het in ieder geval niet te laten want die liggen ongeveer gelijk.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten