Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Houten kozijnen vervangen

Eens in de zoveel tijd is het nodig om jouw houten kozijnen te vervangen. De redenen voor deze vervanging lopen erg uitéén. De meeste mensen vervangen omdat de huidige kozijnen rot aan het worden zijn, maar andere zijn gewoonweg toe aan een nieuwe uitstraling van het huis. Een ook steeds groter geworden groep doet het om het huis beter te isoleren, wat uiteindelijk ook weer scheelt in de stookkosten.

Wanneer moeten houten kozijnen vervangen worden?

Dit hangt volledig af van de kwaliteit van het hout, hoe goed het onderhoud is gepleegd en wat voor invloed de omgeving heeft gehad op de kozijnen. Op de pagina over houten kozijnen vind je veel informatie over de verschillende klasse kozijnen en daarbij de behorende levensduur (mits goed onderhouden).

Het volgende belangrijke punt is onderhoud; hout is een natuurproduct en dit zal derhalve goed onderhoud moeten hebben. Dit houdt in dat er voorkomen moet worden dat de verf af gaat bladderen, dit is belangrijk omdat er op deze manier wordt voorkomen dat er water bij het hout kan komen. Zoals iedereen weet veroorzaakt water op hout houtrot. Wanneer dit ver genoeg doorzet gaat het ten koste van isolatiewaarde van een kozijn. Als er dus veel houtrot in een kozijn zit zal er een nieuw houten kozijn geplaatst moeten worden.

De omgeving bepaalt ook hoe snel het hout achteruit gaat. Als je bijvoorbeeld vlakbij de zee woont zul je eerder last hebben van zout dat in hout vreet dan wanneer je op de Veluwe woont. Vaak kun je dit goed tegen gaan door het onderhoud bijtijds uit te voeren.

Keuze na de vervanging

Nadat de oude kozijnen eruit zijn is het nodig nieuwe te installeren voor gebruik. Je kunt kiezen om weer voor houten kozijnen te kiezen, maar er is ook de keuze om kunststof te gebruiken. Tegenwoordig kunnen ze dit bijna precies dezelfde uitstraling geven als hout. De kunststof kozijnen hebben zelfs een optie met houtnerf. Zo lijkt het verdacht veel op echt hout.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten