Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Houten kozijnen prijzen

Houten kozijnen worden vaak geroemd om hun warme uitstraling. Ze zijn iets duurder dan kunststof kozijnen, maar de meerkosten vallen eigenlijk nog wel mee. De prijzen van houten kozijnen zijn afhankelijk van het soort hout dat gebruikt wordt. Er is dan ook groot verschil in prijs, maar het verschil in kwaliteit is dan ook net zo groot. Gelukkig is er een duurzaamheidsklasse systeem ontwikkeld met als doel goed te duiden welke kwaliteit de kozijnen hebben. In de regel bepaalt de kwaliteit de prijzen, hoe beter de kwaliteit hoe duurder. De verschillende klassen worden ingedeeld op houtsoort. Deze soorten hebben elk hun eigen levensduur en periodieke onderhoud.

Wat kosten houten kozijnen?

Nieuwbouw kozijn Houten kozijnen zijn erg variërend in prijs. De prijs hangt erg af van het gewenste houtsoort, de afwerking van de kozijnen, het type glas, en ga zo maar door. Er valt echter wel een gemiddelde prijs voor een kozijn te geven, een prijs per m2. Je kunt dan zelf een schatting maken van de kosten die met jouw specifieke project gemoeid zullen zijn.

Voor houten kozijnen betaal je gemiddeld €750 euro tot €950 euro per m2. Dat klinkt verschrikkelijk veel en is natuurlijk ook alles behalve weinig, maar houd er wel rekening mee dat deze prijs inclusief alles is. De prijs is inclusief HR++ ramen, inclusief de verplichte BTW, inclusief montagekosten en inclusief voorrijkosten. Je kunt met dit bedrag heel eenvoudig uitrekenen wat de kosten voor het project ongeveer zullen worden. Als je 5 ramen hebt van elk 1 meter bij 1 meter, dan betaal je vijfmaal gemiddeld €850 euro, dus circa €4250 euro voor de ramen.

De prijzen van verschillende klassen

De duurzaamheid wordt onderverdeeld in 5 klassen. Klasse 1 is het meest duurzaam en dus het duurst en het loopt zo af naar klasse 5. In onderstaande voorbeelden gaan we uit van een vast kozijn van 60 cm x 60 cm inclusief dubbel glas.

  • Klasse 1: de meest duurzame kozijnen worden gemaakt van tropisch hardhout. De houtsoort Afzelia wordt hier veelal voor gebruikt. De prijs ligt rond de €140 euro per kozijn.
  • Klasse 2: deze klasse wordt meestal vervaardigd uit Merbau hout. De prijs voor deze houten kozijnen ligt rond de €110 euro per kozijn.
  • Klasse 3: hier wordt hetzelfde hout gebruikt als voor klasse 2, namelijk Merbau hout. Maar wordt enkel een iets mindere kwaliteit hout gebruikt, de prijs is dan ook ongeveer €100 euro per kozijn.
  • Klasse 4: Meranti hout is hier het meest gebruikt. Dit zal je ongeveer €90 euro per kozijn kosten.
  • Klasse 5: eigenlijk enkel geschikt voor binnenkozijnen. Er wordt grenen- en vurenhout gebruikt. De kosten voor deze variant gaan vanaf €80 euro.

Welke houten kozijnen heb je nodig?

Welke klasse je nodig hebt hangt af van jouw eigen wensen, het is wel verstandig om dit goed te bedenken als je nieuwe houten kozijnen plaatsen wilt. Een houten kozijn is een prijzig product, het is dus het serieuze overdenken meer dan waard. Wanneer je bijvoorbeeld weinig onderhoud uit wilt voeren is het verstandig om voor klasse 1 te gaan. Maar wanneer je budget beperkt is kan het verstandig zijn om voor een klasse 3 kozijn te kiezen, deze zijn ook prima maar vergen vaker periodiek onderhoud. Vaak zijn de houten kozijnen prijzen een doorslaggevende factor bij het kiezen van het kozijn.

Natuurlijk zullen de werkelijke kosten van deze richtprijs kunnen afwijken. Vraag daarom altijd bij diverse kozijnbedrijven offertes op, zo krijg je snel in de gaten wat een goede prijs is voor jouw specifieke project en voorkom je dat je te veel of juist te weinig betaalt. Te veel betalen is zonde van het geld en door te weinig betalen kan het zo zijn dat de kwaliteit van de montage niet is wat je ervan zou mogen verwachten. Dat wil je uiteraard ook voorkomen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten