Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Dubbel glas

Dubbel glas biedt tal van voordelen boven het ouderwetse enkel glas. Maar welke voordelen zijn dat precies?

Goed voor de energierekening

Het voordeel dat eigenlijk iedereen wel kent, is het feit dat dubbel glas goed is voor de energierekening. Waar bij enkel glas veel warmte verloren gaat, kun je bij dubbel glas net zoveel warmte behouden terwijl er minder gas benodigd is om de warmte op te wekken. De reden hiervan is dat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas en er hierdoor minder warmte verloren gaat. De warmte die verloren gaat, zou normaliter weer opgewekt moeten worden door de CV ketel die meer moet gaan stoken. Doordat de warmte beter bewaard blijft, hoeft er minder gestookt te worden en bespaar je dus flink op de stookkosten.

Kat voor het raam

Beter voor het binnenklimaat

Bij enkel glas gaat er veel warmte verloren, zoals we net al bespraken. Dat is niet alleen nadelig voor de hoogte van de energierekening. Ook het klimaat binnenshuis kan onder het warmteverlies te lijden hebben. Dat komt uiteraard doordat het kouder wordt in de ruimte, al kan de CV ketel dit doorgaans zonder moeite opvangen. We doelen vooral op een inconsistente warmteverdeling in de diverse ruimten. Hiermee bedoelen we dat een ruimte bij de ramen koud zal zijn vanwege de verloren gegane warmte, terwijl de lucht in de omgeving van de warmtebron, vaak radiatoren, erg warm is. Dit kan ervoor zorgen dat bacteriën en ziektekiemen gaan groeien op warme, vochtige plekken maar kan er ook voor zorgen dat je juist op de droge plekken snel hoofdpijn krijgt. Bovendien voelt het helemaal niet prettig aan als de temperatuur en luchtvochtigheid zo erg verdeeld is binnen de woning.

Ook kan dubbel glas tocht voorkomen. Bij enkel glas ontstaat al snel tocht door de hoge temperatuursverschillen tussen binnen en buiten, waardoor je gemakkelijk ziek zou kunnen worden. Met dubbel glas is de kans op tocht veel kleiner en is er dus minder risico op gezondheidsschade.

Zie ook:
Dubbelglas-Subsidie.nl

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten