Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Hardhout kozijnen

Hardhouten kozijnen zijn de meest duurzame kozijnen die er te vinden zijn binnen de houten kozijnen. Het meest gebruikte hardhout voor kozijnen zijn de tropische soorten merbau en afzelia hout. Deze houtsoort wordt veelal gewonnen in één van de tropische regenwouden van zuidoost Azië.

Hardhouten kozijnen hebben een lange levensduur vergeleken bij de normale houtsoorten. De levensduur van deze hardhouten kozijnen is 25 jaar of meer. Op pagina houten kozijnen vind je meer informatie over de levensduur van de houtsoorten en bijbehorende klasse.

Hardhout de beste keuze

Wanneer je houten kozijnen plaatsen wilt, dan adviseren wij altijd om voor een hardhout kozijn (in plaats van zachthout) te kiezen. De kwaliteit van hardhout kozijnen is simpelweg vele malen groter dan bijvoorbeeld grenen (het kan echter bijvoorbeeld wel binnen gebruikt worden). Ook het onderhoud aan hardhout is minder intensief dan dat aan andere houtsoorten. Hardhout hoef je bijvoorbeeld maar 1 keer in de 10 jaar te schuren en te schilderen. Terwijl bij zachthout dit al snel elke 4 jaar moet gebeuren.

Prijs van hardhouten kozijnen

Omdat het hout van ver gehaald moet worden en dat het niet onbeperkt leverbaar is, is de prijs van hardhouten kozijnen hoog te noemen. Je kunt uitgaan van een prijs van €130 per kozijn, we hebben het dan over een standaard kozijn van 60 cm bij 60 cm incl. dubbel glas.

De houten kozijnen prijzen hangen vooral af van de houtsoort waar zij van gemaakt is, ook bepaalt dit de kwaliteit van het product. Meestal geldt: hoe duurder hoe beter.

FSC keurmerk hardhouten kozijnen

Het gevaar bij tropisch hardhout ligt bij de schade voor het milieu. Wij adviseren altijd om bij de kozijnenleverancier te vragen naar kozijnen die voorzien zijn van het ‘Forest Stewardship Council’ keurmerk, het FSC keurmerk. Dit keurmerk treedt op tegen de illegale houtkap. Hardhouten kozijnen die gemaakt zijn van hout dat voorzien is van dit keurmerk zijn dus eerlijk en niet slecht voor het milieu.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten