Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Vast glas kozijn

Vast glas kozijnen zijn kozijnen met vast glas en houdt in dat het kozijn niet geopend kan worden. Deze kozijnen worden vaak gebruikt in combinatie met kozijnen die wel geopend kunnen worden. Het is immers belangrijk om te zorgen dat de woning goed gelucht en geventileerd kan worden.

Luchten en ventileren

Luchten en ventileren lijken twee dezelfde zaken. Bij allebei de begrippen gaat het erom dat er een hoeveelheid lucht wordt vervangen door verse lucht. Maar wat is dan het verschil?

Luchten doe je door het raam wagenwijd open te zetten. Hierdoor komt er ineens veel frisse lucht naar binnen, waardoor je weer een ruimte vol verse lucht hebt. Vooral als het muf is in de kamer, kan luchten snel voor verfrissing zorgen.

Ventileren is iets wat continu geschiedt, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ventileren gaat voornamelijk via de ventilatieroosters. Bij ventileren gaat het erom dat de lucht continu langzaam wordt ververst. Hiermee voorkom je dat op bepaalde plaatsten in de ruimte vocht kan opstapelen waardoor schimmels, bacteriën en ziektekiemen kunnen ontwikkelen. Het moge duidelijk zijn dat het voorkomen van dergelijke ongemakken belangrijk is voor het wel en wee van de bewoners.

Materialen

Vast glas kozijnen zijn er in verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn kunststof, hout, aluminium en staal. Voorheen werden houten kozijnen het meest gebruikt, maar tegenwoordig verschuift de focus steeds meer naar kunststof kozijnen. Die kozijnen hebben tal van voordelen boven houten kozijnen en zijn bovendien vaak in houten uiterlijk te bestellen. Op die manier heb je dus de uitstraling van houten kozijnen en de voordelen van kunststof kozijnen. Enkele voordelen van kunststof kozijnen zijn de lage prijs, de hoge mate van veiligheid tegen inbrekers en het feit dat ze erg onderhoudsarm zijn.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten