Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Ventilatie

Deur open luchten Ventileren en luchten zijn twee van de belangrijkste werkwoorden als het gaat om de gezondheid binnenshuis. Beide begrippen hebben grote invloed op die gezondheid en je zult er dan ook alles aan moeten doen om de ruimten binnenshuis regelmatig te luchten en te ventileren. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee begrippen?

Luchten versus ventileren

Luchten gebeurt door een raam te openen. Hierdoor wordt er in één klap een boel lucht in de ruimte vervangen door verse lucht. Dat is prettig doordat je hierdoor snel van muffe lucht af kunt zijn of de boel even lekker kunt opfrissen.

Ventileren is een proces wat continu plaats moet vinden. Ventileren doe je niet eventjes, maar gebeurt de hele dag door via roosters en luchtsystemen. Ventileren gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het doel van ventileren is het voorkomen van een te hoge luchtvochtigheid op bepaalde plaatsen, waarmee je dus de vorming van schimmels en ziektekiemen kunt tegengaan.

Het belang van ventileren

Het belang van ventilatie dient zich hier dan ook al snel aan. Wanneer je onvoldoende ventileert, ontstaat er een heel ongunstig klimaat in huis. Hierdoor krijgen allerlei bronnen van ziekte en schimmels vrij spel en kan het klimaat in de woning erg onplezierig worden. Probeer dat dus koste wat kost te voorkomen en zorg voor goede ventilatie.

Hoe kun je een ruimte ventileren?

Ventileren doe je door gebruik te maken van ventilatieroosters. Vaak bevinden deze zich in de kozijnen waarin ramen geplaatst worden. Let wel goed op dat de roosters open moeten staan om te werken; de meeste roosters kunnen eveneens gesloten worden. Vaak is het al snel duidelijk of een rooster open of dicht staat. Het moge voor zich spreken dat een rooster dat gesloten is, niet zal bijdragen aan de ventilatie van de woning.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten