Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnen zijn erg stevige kozijnen die daarnaast ook nog over tal van andere voordelen beschikken. Zo zijn ze sterk, duurzaam en onderhoudsarm. Het is niet voor niets dat er vaker voor aluminium en kunststof gekozen wordt in Nederland.

Als je op zoek bent naar aluminium kozijnen dan is een van de belangrijkste zaken de prijs. En terecht, want als iets buiten het budget van de verbouwing of nieuwbouw valt, dan kan het zijn dat dit soort kozijn natuurlijk meteen al uitgesloten wordt. De kosten voor een aluminium kozijn zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van het formaat. Ook is de uitvoering een prijsbepalende factor, je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen vaste- draaikiep-, kiep-, tuimel- en schuifkozijnen.

Wat kosten aluminium kozijnen per m2?

De prijs voor kozijnen gaat vaak per m2. Natuurlijk verschilt het heel erg of je een klein of groot kozijn wilt, maar over de bank genomen middelt zich dat per woning weer redelijk uit en valt er toch enigszins een gemiddelde prijsindicatie te geven.

Voor een aluminium kozijn betaal je per m2 een bedrag tussen de €750 euro en de €1000 euro. Dat klinkt fors en is het natuurlijk ook zeker, maar vergeet niet dat het genoemde bedrag inclusief HR++ glas is, inclusief kosten voor de montage, voorrijkosten, BTW, et cetera. Voor die prijs ben je gemiddeld dus klaar. Je kunt eventueel nog proberen om op de kosten te besparen door bij diverse bedrijven offertes aan te vragen. Let wel goed op dat de kwaliteit van de kozijnen en de montage daarvan in orde blijft.

Aluminium kozijn prijsindicatie

Aluminium is een kostbaar metaal en erg arbeidsintensief om te produceren. Daarom liggen de prijzen van aluminium kozijnen over het algemeen hoger dan de prijzen voor kunststof of houten kozijnen. Wanneer je de diverse voordelen op een rijtje zet, kan aluminium echter alsnog een prima alternatief voor de genoemde kozijnen zijn. Toch is het lastig om een precieze prijs te geven voor de verschillende modellen, iedereen heeft zo zijn eigen eisen en wensen die gesteld worden aan nieuwe aluminium kozijnen. Hieronder vind je dan ook een voorbeeld prijs voor verschillende maten in de vaste uitvoering. Een vast kozijn houdt in dat deze niet open kan en geen extra opties heeft, de goedkoopste uitvoering dus.

De volgende prijzen zijn exclusief BTW, exclusief plaatsing maar inclusief dubbel glas. Houd er rekening mee dat dit richtprijzen zijn.

  • 60cm x 60cm: €210 euro
  • 120cm x 80cm: €350 euro
  • 180cm x 120cm: €522 euro
  • 240cm x 240cm: €805 euro

Ter vergelijking geven wij ook nog een richtprijs van een luxer model zodat je kunt zien wat het verschil ongeveer is.

  • Een draaikiepkozijn van 60cm x 60cm: €328 euro

Aluminium kozijnen zijn duurder dan kunststof kozijnen, maar je krijgt daar dan ook wel een stuk kwaliteit voor terug. Voor deze prijs heb je kozijnen die erg vormvast zijn, weinig onderhoud behoeven en bovendien grote veiligheid bieden tegen eventuele inbrekers. Ook in een industriële omgeving zijn aluminium kozijnen een welkome oplossing omdat ze duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen.

De exacte prijs weten?

Zoals eerder aangegeven is het lastig om iedere optie uiteen te zetten op deze pagina. Gelukkig heb je de mogelijkheid om vrijblijvende offertes aan te vragen. De bij onze partner aangesloten bedrijven zullen je gratis een exacte prijsopgave voor jouw nieuwe kozijnen toesturen. Zo krijg je dus een goed overzicht van de verwachte kosten, vul daarom het offerteformulier in en binnen een paar dagen kun je verschillende offertes in je mailbox verwachten.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten