Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Zelf plaatsen

Het zelf plaatsen van kozijnen is iets wat menig doe-het-zelver wel overwogen heeft. Maar in hoeverre is dat nu eigenlijk te doen? En waar moet je zoal op letten?

Kan ik zelf kozijnen plaatsen?

Het plaatsen van kozijnen is een klus die heel nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Wanneer er kieren bij de plaatsing ontstaan, het kozijn scheef wordt geplaatst of om een andere reden het onjuist wordt geplaatst, zal de levensduur van de kozijnen ernstig kunnen worden ingekort en kan bovendien een van de voordelen van de kozijnen teniet worden gedaan. Zo zal bij een lek of kier het isolerende vermogen sterk achteruit gaan.

Kozijnen zelf plaatsen

Bovendien kun je bij het zelf plaatsen van de kozijnen geen aanspraak doen op de garantie op de montage, wat uiteraard logisch is. Wanneer je dus bij het monteren een fout maakt, zul je dat zelf moeten herstellen en hier zelf de kosten voor moeten dragen. Je kunt dus misschien wel zelf gaan kozijnen plaatsen, maar bedenk ook hoe zinvol dat nu eigenlijk is. Als je zelf een ruimte aan het witten bent, kan er niet heel veel fout gaan. In het ergste geval kun je de ruimte opnieuw laten witten. Bij het plaatsen van kozijnen is dat niet het geval en zullen de kozijnen verwijderd en opnieuw geplaatst moeten worden.

Een laatste opmerking is nog dat het plaatsen van kozijnen vaak door meerdere personen gedaan moet worden. De kozijnen zijn zwaar en het glas wat er in gezet moet worden is eveneens vaak erg zwaar. Je verkijkt je hier snel op, zeker als je geen ervaring hebt met het plaatsen van isolatieglas of het plaatsen van kozijnen.

Zelf doen

Wil je het toch zelf gaan doen ondanks de bovengenoemde aandachtspunten? Dan kun je het beste contact opnemen met een kozijn groothandel en de afmetingen van je ramen doorgeven. Ook kun je ze vragen of zij een handleiding voor je hebben. Hierin zal dan moeten staan wat er allemaal nodig is om de montage van je kozijnen uit te kunnen voeren. Zodra je bestelling geleverd is kun je aan de slag – wellicht met wat hulp van die leverancier.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten