Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kozijnen voor oude woningen

Oude woningen in Nederland hebben vaak houten kozijnen. Dat is niet verwonderlijk, want kozijnen van hout waren tot voor kort veruit de meest gebruikte kozijnen die er waren. De reden daarvan is ook niet heel verwonderlijk: er waren simpelweg nog nauwelijks alternatieven voor deze kozijnen verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn die er wel en komt regelmatig de wens naar boven om kozijnen in oude woningen te vervangen door kunststof kozijnen. Maar is dat eigenlijk wel mooi, houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen?

Kun je houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen?

Oude kozijn vervangen Tegenwoordig is kunststof veel populairder dan hout als het gaat om kozijnen. Kunststof is onderhoudsarm, slijt niet, is niet of nauwelijks vatbaar voor weersinvloeden en is goedkoper dan hout. Maar toch vinden veel mensen kunststof niet mooi. Dat is echter onterecht. Kunststof kozijnen zijn in tal van stijlen verkrijgbaar, zie enkele voorbeelden. Ook kun je kunststof kozijnen krijgen met een houtachtig profiel (houtnerf), waardoor je slechts nog van dichtbij het verschil ziet tussen houten en kunststof kozijnen.

Dit is echter wel een vooruitgang die de laatste jaren heeft plaats gevonden. Tot enkele jaren terug kleefden er meer nadelen aan het gebruik van kunststof kozijnen. Kunststof vergeelde na verloop van tijd, isoleerde niet goed en was bovendien niet mooi. Tegenwoordig verkleuren kunststof kozijnen nauwelijks nog, is de isolatie zelfs beter dan die van houten kozijnen en zijn er prachtige kunststof kozijnen in bijna alle RAL-kleuren op de markt verkrijgbaar.

Daarom wordt er steeds meer gekozen voor kunststof kozijnen, die al snel 15% goedkoper zijn dan houten kozijnen. De levensduur is prima (tot wel 50 jaar) en de veiligheid tegen inbrekers is hoog. De enige nadelen zijn dat kunststof kozijnen niet over te schilderen zijn en dat scheuren en kieren slecht/niet te repareren zijn.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten