Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Veelgestelde vragen

Hierna volgen enkele veelgestelde vragen (met antwoorden) die bezoekers van Kozijn-Info.nl in het verleden aan ons hebben gesteld. We hebben ze voor je uitgewerkt.

 • Vraag: Wij hebben aluminium kozijnen van een jaar of 12 oud. Hoe kom ik er achter of deze geanodiseerd zijn, en dus slecht overschilderbaar, of niet? En wat zou het kosten om ze opnieuw te laten anodiseren?

  Antwoord: Als het buitenkozijnen zijn en er na 12 jaar nog geen oxidatie is kun je ervan uitgaan dat ze geanodiseerd zijn.
 • Vraag: Zijn er ook kunststof kozijnen in de kleur grachtengordel groen?

  Antwoord: Ja, kunststof kozijnen zijn praktisch in elke kleur te verkrijgen.
 • Vraag: Ik heb een erker van 260 cm breed en 160 cm hoog de zijkanten zijn 160 x 60 cm de ruitjes zijn 30×30 cm? Dit is nu enkel glas. Is het mogelijk om dit te vervangen door kunststof met dubbel glas?

  Antwoord: Dat is zeker mogelijk, de kozijnen inclusief glas kunnen op maat gemaakt worden.
 • Vraag: Ik heb momenteel houten kozijnen met dubbelglas. Ik zou graag kunstof kozijnen willen maar kan alleen prijzen vinden incl. glas. Is het ook mogelijk om kozijnen in te laten meten naar het bestaande glas.

  Antwoord: Ja dat is mogelijk, de kans is wel groot dat de prijs alsnog hoger uitvalt omdat de dikte van het glas kan afwijken. Op dat moment is er maatwerk nodig.
 • Vraag: Ik wil een stukje van een houten kozijn van een jaren ’30 huis laten vervangen. Is dit ook mogelijk? Er zit alleen rot op 1 stukje namelijk.

  Antwoord: Met het juiste plamuur is dit goed mogelijk.
 • Vraag: Op het moment heb ik houten kozijnen, ik wil deze graag laten vervangen door kunststof kozijnen. Om wat kosten te besparen wil ik de oude kozijnen zelf verwijderen, is dit een gemakkelijke klus?

  Antwoord: Dit is inderdaad zelf gemakkelijk te doen. Je hebt enkel een zaag, een schroevendraaier en een breekijzer nodig. Het is echter niet aan te raden om dit zelf te doen, ook het slopen is vakwerk. Bij zelf slopen worden stukwerk, behang en vensterbanken dusdanig beschadigd dat het voordeliger is dit uit te besteden aan de vakman.
 • Vraag: We hebben een kunststof bruin kozijn dat van de binnenkant nog perfect uit ziet maar van de buitenkant heel dof en vergrijsd uit ziet. Is het mogelijk om de buitenkant te (antriciet) te verven of van een nieuwe folie/beschermlaag te voorzien?

  Antwoord: Voor zulke specifieke vragen zal er iemand op locatie moeten kijken. Dan is pas goed te zien wat de oorzaak is van de doffe en grijze uitstraling.
 • Vraag: Waar kan ik op letten aangaande de isolatie eisen van de kozijnen?

  Antwoord: Het beste kun je letten op de ‘W/m2K’ waarde. Dit geeft aan hoeveel warme en koude lucht er door heen gaat. Deze zou onder de 1,5 moeten liggen. Vraag er specifiek naar bij de leverancier/zetter.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende kozijnspecialisten