Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Stalen kozijnen prijzen

Stalen kozijnen zijn in principe de duurste kozijnen die je kunt krijgen. De isolatie van stalen kozijnen is subliem en de uitstraling is ook erg goed te noemen. Voorheen werden stalen kozijnen vaak gebruikt voor luxueuze grachtenpanden, penthouses en villa’s. De hoge prijs van stalen kozijnen komt vooral door de gebrekkige vraag daaraan. Doordat stalen kozijnen nauwelijks in de praktijk gebruikt worden (de meeste mensen kiezen voor kunststof of houten kozijnen) worden de kozijnen op maat gemaakt, is de afzet markt kleiner waardoor de productiekosten hoger zijn, en worden de stalen kozijnen door een kleine groep specialisten geplaatst.

Wat kosten stalen kozijnen?

De kosten voor stalen kozijnen zijn lastig in algemene bewoordingen uiteen te zetten. Een gemiddelde prijs valt wel te geven; die ligt rond de €1150 euro per m2 kozijn. Dat klinkt veel en is ook erg veel, vooral ook door die lage vraag zoals hierboven benoemd, maar is wel inclusief alle bijkomende kosten zoals HR++ glas, kosten voor montage en inclusief BTW. Je kunt alle raamoppervlakten in het project bij elkaar optellen, dat vermenigvuldigen met €1150 euro en vervolgens rolt er een totaalprijs uit. Stel dat je 5 ramen wilt laten plaatsen met een grootte van 1 meter bij 1 meter, dan zit je op de €5750 euro voor die 5 ramen.

Uiteraard zullen de werkelijke kosten hiervan aanzienlijk kunnen afwijken. Zo zijn kleinere kozijnen in verhouding duurder dan grotere kozijnen, rekent elke kozijnspecialist weer andere tarieven en verschillen de kosten ook nog erg per type raam. Zo zijn vaste ramen (ramen die niet open kunnen) goedkoper dan draaikiepramen. Je kunt dus het beste diverse offertes opvragen om zo te ontdekken wat een goede prijs is voor jouw project. Zo voorkom je dat je niet te veel betaalt voor de ramen die je wilt laten vervangen of wilt laten plaatsen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten