Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Schuifpuien

Schuifpuien zijn er in allerlei soorten en maten. Het grote voordeel van een schuifpui is dat je er een prachtige en brede doorgang mee kunt fabriceren naar de tuin of naar het terras. Vaak worden kunststof schuifpuien gebruikt, maar waarom is dat?

Schuifpui

Voordelen van kunststof

Kunststof schuifpuien hebben tal van voordelen. Kunststof wordt vaak geassocieerd met compleet gladde oppervlak. Dat is ook niet zo raar; kunststof schuifpuien zijn erg stevig en kunnen tot wel tientallen jaren mee gaan. Ze behoeven nauwelijks onderhoud en kunnen tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Kunststof is namelijk een duurzaam materiaal dat slechts weinig door de invloed van weersomstandigheden zal worden aangetast.

Bij de eerste soorten kunststof lag vaak het gevaar op de loer dat het kunststof na verloop van tijd geel werd door het zonlicht. Tegenwoordig is de techniek ver vooruit gegaan en hoef je daar niet meer bang voor te zijn. Enkele malen per jaar de kozijnen met water en zeep schoonmaken is dus voldoende voor het onderhouden van de schuifpui. Een ander groot voordeel van kunststof schuifpuien is de uitstekende isolatie. Doordat de kozijnen bestaan uit tal van kleine kamertjes, hebben ze een goed isolerend vermogen. Elk kamertje heeft een soort dubbel glas effect, waardoor je kunt nagaan dat de isolatie prima in orde moet zijn.

Tenslotte is er nog de inbraakveiligheid. Het kunststof van tegenwoordig is heel sterk, waardoor inbrekers zeker moeite hebben met het saboteren en vernielen van kunststof kozijnen en dus ook schuifpuien gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze heel redelijk bestand tegen inbrekers, zoals kozijnen van hout of staal dat ook zijn. Uiteraard zul je nooit blind moeten vertrouwen op de veiligheid van de schuifpui, en zijn aanvullende inbraakwerende maatregelen zeker gewenst.

Meer over schuifpuien vind je hier: schuifpui kopen.

Video schuifpui

Bekijk deze video over schuifpuien en de plaatsing ervan.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten