Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Draai/kiepkozijn

Een draai/kiep kozijn is een kozijn waarin een raam geplaatst kan worden dat op twee manieren kan worden geopend. Het raam kan worden gedraaid en gekiept. Draai-/kiepramen in een kozijn worden ook wel draai/valramen genoemd, kiepkantelramen, klepkantelramen of kiepdraairamen. Het gaat echter telkens om hetzelfde type raam.

De voordelen van een draai/kiep kozijn

Allereerst is een raam in een draai/kiep kozijn zeer gemakkelijk te wassen. Waar normale draairamen op hogere etages nogal eens lastig schoon te maken zijn, kunnen ramen in een draai/kiep kozijn gemakkelijk worden gewassen door het raam naar binnen toe te draaien of te kiepen. Zo kan het raam van binnenuit gereinigd worden.

Een ander voordeel is dat de ruimten in een woning gemakkelijk te ventileren zijn zonder kans op binnenstromend water. Waar een draairaam nogal eens water binnen kan laten als het buiten hard regent, is dat met een kiepraam niet het geval en kan het raam gewoon geopend worden wanneer het regent. Wanneer het droog is kun je met het raam op de draaistand eenvoudig en snel de ruimte van frisse lucht voorzien.

Nog een voordeel is dat de draai/kiep kozijnen in tal van maten, designs en materialen verkrijgbaar zijn. De meest populaire kozijnen zijn nog altijd van hout, maar draai/kiep kozijnen zijn ook verkrijgbaar in kunststof of aluminium.

Draai/kiepraam in bestaand kozijn laten plaatsen?

Als je nu beschikt over houten kozijnen, is het vaak mogelijk om in datzelfde kozijn een draai/kiepraam te laten plaatsen. Men spreekt dan ook wel over de term renovatieraam. Bij aluminium, kunststof of stalen kozijnen is dit helemaal niet mogelijk daar die materialen op maat worden gemaakt en vaak niet meer achteraf aan te passen zijn.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten