Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Draai raamkozijn

Een draai raamkozijn is een kozijn waarin een raam bevindt die kan draaien. Hiermee bedoelen we simpelweg een raam dat naar buiten of naar binnen geopend kan worden. Tegenover draai raamkozijnen staan raamkozijnen met ramen die niet geopend kunnen worden (vaste kozijnen) en raamkozijnen die via een kiepstand geopend kunnen worden, die dus een verticale beweging maken. Draai raamkozijnen maken een horizontale beweging.

Waarom een draai raamkozijnen?

Vaak wordt er gekozen voor een draai raamkozijn om zo eenvoudig een ruimte te kunnen luchten. Tegenwoordig wordt het vooral bij kantoorpanden steeds populairder om ramen in te bouwen die niet geopend kunnen worden en de aanvoer van verse lucht over te laten aan de ventilatiesystemen. Op die manier kan er één constante luchtstroom worden gerealiseerd waarbij de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal gehouden kan worden.

In woningen is dat echter nog lang niet gemeengoed en vinden mensen het vaak erg prettig als ze zelf de ruimte kunnen luchten. Dat kan dus via draai raamkozijnen gerealiseerd worden.

Hoeveel draai raamkozijnen heb ik nodig?

Uiteraard is het voornamelijk persoonlijke smaak hoeveel draai raamkozijnen je nodig hebt. Een vuistregel is om per ruimte van 20 m2 één draai raamkozijn aan te houden en sowieso bij vochtige plaatsen een draai raamkozijn aan te brengen. Zo kun je in een slaapkamer doorgaans wel volstaan met één draai raamkozijn, net als in een badkamer en de keuken. De woonkamer is doorgaans groter dan 20 m2 waardoor er vaak wordt gekozen voor twee of drie draai raamkozijnen. Op die manier kun je de ruimte altijd goed luchten en zorgen voor de aanvoer van verse lucht.

Verse lucht is niet alleen goed voor de directe gezondheid van mensen (te weinig verse lucht kan voor hoofdpijn zorgen), maar zorgt er ook voor dat de woning goed geventileerd wordt waardoor de ontwikkeling van bacteriën en schimmels wordt tegengegaan.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten