Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Beste kozijnen

Soms heb je nieuwe kozijnen nodig. Dat kan het geval zijn omdat je huidige kozijnen niet goed meer zijn, bijvoorbeeld omdat je houten kozijnen hebt en deze verrot beginnen te raken. Ook kan het zijn dat je een nieuwe woning aan het bouwen bent of een uitbouw aan het realiseren bent en hier kozijnen voor nodig hebt. Er zijn talloze opties die je op dat moment moet overwegen. Kozijnen van aluminium, kozijnen van hout, of toch beter gewoon kunststof kozijnen?

Let op de uitstraling

Allereerst is het van belang om te bekijken welke kozijnen qua uitstraling het beste bij het project passen. In een oude boerderij passen geen aluminium kozijnen, ook al zouden die misschien uit praktisch oogpunt het meest verstandig zijn.

Let dus allereerst op de uitstraling en bedenk of elk type kozijn dat er bestaat op die plaats in jouw project goed tot zijn recht zou komen. Zo heeft een oude boerderij bijvoorbeeld vaak echt houten kozijnen nodig, een ander type kozijn komt niet tot zijn recht.

Let op de duurzaamheid

Als je een selectie hebt gemaakt van kozijnen die in je woning zouden staan, dan kun je een schifting maken op basis van duurzaamheid. Je wilt dat een kozijn zo lang mogelijk mee gaat, zodat je niet over een paar jaar alweer nieuwe kozijnen hoeft te plaatsen. Zo gaan aluminium en kunststof kozijnen aanmerkelijk langer mee dan kozijnen van hout.

Let op het onderhoud

Het ene type kozijn heeft aanmerkelijk meer onderhoud nodig dan een ander type kozijn. Zo zul je houten kozijnen met enige regelmaat moeten schilderen, terwijl kunststof en aluminium kozijnen in principe hun kleur nauwelijks verliezen en bovendien niet over te schilderen zijn. Je hebt dus te maken met een heel ander karakter van onderhoudswerkzaamheden. Ook dat kan meespelen bij de keuze voor het ene of het andere type kozijn.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten