Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Achterdeur kozijnen

In de achterdeur is vaak ook een kozijn te vinden. Hiermee komt er licht in de ruimte waar de achterdeur zich bevindt. Bovendien geeft een kozijn de mogelijkheid om naar buiten te kijken en zo bijvoorbeeld te zien wat voor weer het is. Dat is vaak wel erg prettig als je twijfelt welke jas je aantrekt en of je een paraplu mee zult nemen.

Wat is belangrijk bij de keuze voor een achterdeur met kozijn?

Deze deur wordt vaak meerdere malen per dag gebruikt en moet liefst tientallen jaren mee gaan. Bovendien is de achterdeur de deur die binnen van buiten scheidt; de achterdeur moet ongenode gasten buitenhouden. Er worden veel eisen gesteld aan de kwaliteit van de achterdeur.

Een belangrijke factor bij de stevigheid van een achterdeur is de breedte van het deurprofiel. Deze lopen doorgaans door tot een breedte van 12 centimeter. Hierbij geldt uiteraard: hoe breder het deurprofiel, hoe steviger de deur. Een keuze voor een deur met een deurprofiel van 12 centimeter is daardoor vaak een goede keuze.

Ook zijn er deuren verkrijgbaar met stalen hoekprofielen in de deur. Op deze manier worden de hoeken extra verstevigd waardoor de deur langer in goede vorm blijft. Ook kan er gekozen worden voor speciale inbraakwerende aanvullingen zodat de deur minder gemakkelijk te forceren is. Uiteraard is de keuze van het slot hierbij ook erg belangrijk.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten