Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Overkappingen

Ook voor overkappingen kun je kozijnen nodig hebben. Vaak zijn overkappingen al transparant vanwege de dakplaten, maar er zijn ook overkappingen denkbaar waar er enkel aan de zijkant een aflopende rand loopt met ramen en waarbij het dak zelf dicht is. Ook zijn er overkappingen denkbaar met een lichtstraat. Je kunt een overkapping inrichten zoals je zelf wil. We zullen kort benoemen welke mogelijkheden je hebt bij het inrichten van je overkapping.

Met doorzichtig dak

De meeste overkappingen hebben een doorzichtig dak. Daardoor komt er veel licht de overkapping binnen, wat uiteraard erg prettig is omdat licht de leefbaarheid vergroot. Soms gaat het om doorzichtige platen, maar bij de wat duurdere overkappingen bevindt zich glas in de overkapping. Het is verder om het even waar de voorkeur naar uit gaat, al zijn glazen daken vaak iets luxer en ziet het er mooier uit dan bijvoorbeeld plexiglas of kunststof dakplaten.

Dichte overkappingen

Een ander soort overkapping is de overkapping die nagenoeg geheel dicht is, en waarbij het dak op zichzelf al dan niet doorzichtig is. Men spreekt dan eigenlijk meer over een serre dan over een overkapping.

Het voordeel van een overkapping is dat je eigenlijk altijd buiten kunt zitten. In de zomer kun je buiten zitten en eventueel verduistering gebruiken om te zorgen dat het onder de overkapping niet te warm wordt. In de overige seizoenen blijft de warmte goed onder de overkapping hangen, waardoor het er ook goed toeven kan zijn. Met de juiste verwarming kun je zelfs in de winter op die manier heerlijk buiten zitten! Let wel op dat je geen verwarming gebruikt waar rook bij vrijkomt; de rook kan onder de overkapping blijven hangen of de bouwmaterialen aantasten. Vaak is het verstandiger om elektrische verwarming te gebruiken.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten