Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Lichtstraten

Een lichtstraat is een rij ramen naast elkaar, verwerkt in het plafond. Hierdoor kun je lichtinval creëren in een ruimte waar eigenlijk weinig ruimte is voor licht van opzij. Lichtstraten worden vaak gebruikt op zolders. Doordat het vaak lastig is om ramen aan de zijkant van de zolder te plaatsen en het plaatsen van dakramen niet altijd goed mogelijk is of onvoldoende licht opbrengt, is een lichtstraat daardoor een ideale oplossing. Het woord lichtstraat betekent dat je als het ware een baan van licht in de ruimte laat vallen.

Wanneer worden lichtstraten gebruikt?

Zoals vermeld worden lichtstraten vaak gebruikt op zolders vanwege de beperkte ruimte. Lichtstraten worden echter ook vaak gebruikt boven ruimten die geen daglicht via de muren kunnen ontvangen, omdat er simpelweg geen muren zijn die aan de buitenlucht grenzen. Denk bijvoorbeeld aan een hal in het midden van een pand waar geen muren aan grenzen die op hun beurt weer aan de buitenlucht grenzen. Het is dan onmogelijk om daglicht binnen de hal te krijgen, tenzij je gebruik maakt van lichtstraten.

Ook zien we lichtstraten vaak gebruikt worden in bedrijfspanden. Het gaat dan vaak om grote ruimten waar nauwelijks natuurlijk licht kan doordringen. Er zijn dan wel muren met ramen, maar de hallen zijn vaak zo groot dat er in het midden van de hal geen daglicht te ontdekken is. Een goede oplossing hiervoor is dan het laten plaatsen van lichtstraten.

Lichtstraten zijn er in allerlei vormen, soorten en maten. Zo zijn er lichtstraten die speciaal voor in de punt van schuine daken zijn bedoeld, waarmee zolders relatief eenvoudig van licht kunnen worden zien. Er zijn ook weer aparte lichtstraten voor platte daken en lichtstraten voor bedrijfsruimtes. Kortom: voor elke situatie is er wel een type lichtstraat dat erbij past.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten