Inbraakbeveiliging
Tegenwoordig lijkt het wel alsof er steeds meer inbraken worden gepleegd. Toch is dat zeker niet het geval en is dat vooral de schijn die bedriegt. Er wordt vaak ingebroken, dat is waar, maar het aantal inbraken en pogingen daartoe daalt elk jaar op rij weer verder. Die schijn dat er steeds meer wordt ingebroken, wordt vooral veroorzaakt door een grotere bewustwording bij de bevolking.
De politie doet er alles aan om de mensen meer attent te maken op het aantal inbraken. Dat is misschien verontrustend aangezien mensen steeds angstiger gaan leven en maar hopen dat er bij hun niet wordt ingebroken, aangezien onwetendheid in dit geval ook zeker een zegen kan zijn. Het geen zorgen moeten maken om inbrekers is immers ook wat waard. Toch valt dat ook te bewerkstelligen door te zorgen voor afdoende inbraakbeveiliging door middel van bijvoorbeeld een alarmsysteem. Maar hoe zorg je eigenlijk voor goede inbraakbeveiliging?
Sloten op deuren en kozijnen
Als we het hebben over inbraakbeveiliging, denken mensen vaak aan het plaatsen van inbraakwerende strips en dat soort inbraakvertragende maatregelen. Dat zijn uiteraard goede toevoegingen, maar de basis moet natuurlijk ook al in orde zijn. Zorg daarom dat de deuren een kwalitatief goed slot bevatten en ook de kozijnen goed afgesloten kunnen worden. Op die manier voorkom je dat de woning gemakkelijk door inbrekers betreden kan worden.
Sluit alles af als je weg bent
Ben je een dagje weg of zelfs alleen maar even naar de supermarkt? Sluit de ramen en deuren goed af, zoals je ook zou doen als je dagen of zelfs weken van huis gaat. Een inbreker heeft echt geen uren nodig om in te breken en is vaak na enkele minuten al vertrokken. Hij weet doorgaans snel de plekken te vinden waar mensen vaak waardevolle spullen bewaren. Kortom: ook als je maar even weg bent: sluit alles goed af!