Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Horren

Iedereen kent het wel: het irritante gezoem van muggen wanneer het buiten lekker weer is. In de zomer hebben we er vaak erg veel last van en wordt mening mens dan ook regelmatig gestoken.

Er zijn tal van manieren om muggen letterlijk buiten te houden, maar helaas werken ze lang niet allemaal even goed. Van apps op je smartphone tot een klein apparaatje dat op netstroom werkt; de werking is doorgaans niet aangetoond en wordt enkel aangenomen – een groot verschil. Toch is er een manier die wel goed werkt, namelijk het gebruik van horren.

Wat is een hor?

Een hor is een rechthoekig frame met daartussen heel fijn gaas. De hor wordt in of voor een raam geplaatst. Het gevolg hiervan is dat er ongehinderd frisse lucht de ruimte in kan stromen, maar dat muggen en ander vliegend gedierte worden tegengehouden. Wanneer een hor consequent in de gehele woning gebruikt wordt, zullen muggen grotendeels tegengehouden moeten kunnen worden.

De ketting is echter zo sterk als de zwakste schakel. Wanneer er ergens in de woning een ruimte is waar geen hor in het raam is geplaatst, kunnen muggen alsnog binnenkomen en kunnen ze uiteraard ook de ruimten bereiken waar wel horren zijn geplaatst. Het is dus erg belangrijk dat er voor of in elk raam een hor geplaatst wordt of dat het raam dicht gehouden wordt. Ook moeten de deuren goed dicht worden gehouden of worden voorzien van een hordeur om zo de optimale werking van de horren te garanderen.

Helaas zullen muggen altijd nog wel binnenkomen. Ze vliegen mee naar binnen als je zelf de woning betreedt, ze klimmen door kieren, gaten of scheuren en kruipen soms in jassen en tassen waar ze – eenmaal binnen gekomen – weer uit klimmen. Daarom is het van belang om goed tegen de binnendringers op te treden. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor rolluiken met horren.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten