Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof kozijnen plaatsen is een kunst op zich, er zijn een aantal zaken waar uitermate goed op gelet moet worden ten einde de kozijnen zo perfect mogelijk te plaatsen. De redenen waarom kunststof kozijnen geplaatst worden kunnen erg uiteenlopend zijn. In sommige huizen zijn de huidige kozijnen aan vervanging toe, een andere optie is dat je bijvoorbeeld een nieuw huis laat bouwen en daar moeten natuurlijk ook de juiste kozijnen en ramen in geplaatst worden.

Metsel muur

In de meeste gevallen wordt dit karwei uitbesteed aan professionele kozijnenzetters die het werk voor je kunnen uitvoeren en voorafgaand advies kunnen geven over welke kozijnen het beste bij jouw wensen passen. Je kunt bijvoorbeeld als eis hebben dat er een optimale isolerende werking is van de kozijnen of dat de kozijnen voldoen aan het Politie keurmerk. Een kozijnenzetter weet precies welke kozijnen aan jouw wensen voldoen wanneer zij de kozijnen plaatsen. Ook weet de kozijnzetter je precies te vertellen wat de prijzen zijn.

Welke informatie is belangrijk voor de plaatsing?

Voordat begonnen kan worden met de kunststof kozijnen plaatsen is het belangrijk om te weten welke maten de nieuwe kozijnen moeten hebben. In de meeste gevallen worden de kunststof kozijn op maat gemaakt zodat deze precies in de negge (opening in de muur) van jouw woning passen. Het is verstandig deze metingen te laten uitvoeren door de kozijnenzetter of leverancier zodat de maten exact kloppen en je er niet op aan gekeken wordt wanneer de nieuwe kozijnen niet in de negge passen.

Bedenk van te voren goed welk budget je er voor over hebt. Kozijnen zijn dure producten en het is gemakkelijk om over je budget heen te gaan. Bedenk bij het stellen van een budget ook dat goed isolerende kozijnen ook weer kostenbesparend zijn. Met andere woorden: op de lange termijn leveren goed geïsoleerde kunststof kozijnen ook weer geld op. Hierin kun je een weloverwogen beslissing maken. Het raam dat je met kunststof kozijnen plaatsen kiest heeft een grote invloed op de isolerende (warmte en geluid) werking. De meeste mensen kiezen voor hr++ glas. Ook kun je kiezen voor driedubbel glas (triple glas), dit isoleert nog beter dan hr++ glas.

Kunststof kozijnen plaatsen in een stappenplan

Voordat er begonnen kan worden met kunststof kozijnen plaatsen is het zaak dat de negge leeg is. De oude kozijnen zullen er dus uitgehaald moeten worden. Je kunt er voor kiezen de oude kozijnen zelf te verwijderen, dit bespaart je wel weer kosten op de volledige factuur.

Vervolgens zullen de kozijnenzetters het stelkozijn plaatsen in de negge. Hierbij zullen ze direct de tochtrubbers op de juiste plek aanbrengen zodat er geen warmte kan ontsnappen door eventuele kiertjes. Ook is het zaak dat het stelkozijn helemaal waterpas wordt gemonteerd, dit is nodig omdat het kunststof kozijn hieraan zal worden bevestigd en dit kozijn is als het goed is ook helemaal recht.

Nu komt het moment dat ze de kunststof kozijnen plaatsen en monteren met hulp van het stelkozijn. Middels de voorgeboorde gaten worden de kunststof kozijnen gemonteerd op de stelkozijnen. Nog even alles nameten en controleren op de werking en je hebt nieuwe kozijnen in jouw woning.

Bekijk ook de video om de stappenplan te zien:

Kosten voor jouw kozijnen?

Wanneer je wilt weten wat de kosten zijn voor kunststof kozijnen plaatsen in jouw woning kun je hier offertes aanvragen via het formulier. Je aanvraag wordt naar meerdere erkende kozijnenzetters uit de regio gestuurd. Deze zullen reageren met een op maat gemaakte offerte, je kunt dus gemakkelijk de prijzen vergelijken en zo de meest aansprekende prijs en kwaliteit kiezen. Op deze pagina vind je meer informatie over een kozijnen offerte aanvragen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten