Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Houten kozijnen schilderen

Een nadeel van houten kozijnen is dat ze met enige regelmaat geschilderd moeten worden. Overigens vindt lang niet iedereen dat een nadeel. Het is hierdoor goed mogelijk om de kozijnen een andere uitstraling te geven door ze eens een ander kleurtje te geven. Bovendien hoeven houten kozijnen niet vaak geschilderd te worden. Het is al voldoende om eens in de 5 à 10 jaar de kozijnen van een nieuw tintje te voorzien. Het valt dus wel mee met de nadelen, maar wat zijn precies de voordelen van houten kozijnen?

Houten kozijnen zijn erg stevig

Houten kozijnen zijn van zichzelf al erg stevig. Een inbreker komt er niet gemakkelijk doorheen. Mocht een inbreker desondanks toch een kozijn geforceerd hebben, dan is de beschadiging meestal redelijk eenvoudig op te lossen. Waar aluminium en kunststof kozijnen slecht te repareren zijn, kunnen houten kozijnen eenvoudig bewerkt en dus ook gerepareerd worden.

Hout is een duurzaam materiaal

Hout kan in principe oneindig gekweekt worden. Dat in tegenstelling tot aluminium en zeker kunststof, waarbij de grondstoffen beperkt zijn. Hout is wel weer lastig te recyclen, waar dat bij de genoemde alternatieven vaak wat eenvoudiger is. Toch hoeft dat dus niet per se bezwaarlijk te zijn. Houten kozijnen die niet meer gebruikt worden, kunnen altijd nog worden gebruikt om een kachel te verwarmen.

Hout geeft een warme uitstraling

Hout geeft een veel warmere uitstraling dan bijvoorbeeld aluminium, kunststof of staal. Daardoor ziet een woning met houten kozijnen er veel leuker uit dan kozijnen die van aluminium of kunststof zijn. Hout wordt vaak gebruikt voor wat luxere woningen, al zijn er nog steeds veel mensen die koste wat kost houten kozijnen willen, puur vanwege die mooie uitstraling die niet met kunststof te evenaren is.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten