Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Houten kozijnen repareren

Houten kozijnen zijn erg gevoelig voor weersinvloeden, schimmels en mossen. Daarom moeten houten kozijnen goed schoon gehouden worden en de rotte plekken zo snel mogelijk worden bijgewerkt. Als je dat niet doet kan langzaam maar zeker het hele kozijn weg gaan rotten waardoor je voor nog hogere kosten kan komen te staan. Allereerst is het dus zaak om zeker te weten of je voor reparatie of vervanging zou moeten gaan.

Vervanging of reparatie?

Wanneer het hele kozijn begint te rotten, is het vaak verstandiger om het gehele kozijn te vervangen. Ook als nog niet alles verrot is kan dat toch een betere keuze zijn. Een kozijn heeft immers ook niet het eeuwige leven, dus wanneer je de rotte plekken behandelt kan het zomaar zijn dat het overige deel van het kozijn over enkele maanden ook begint te rotten.

Bovendien kun je bij houtrot vaak maar kleine delen van het kozijn behandelen. Het gaat dan om oppervlakten van enkele vierkante centimeters. Als het om een groot oppervlak gaat dan kun je beter kiezen om het hele kozijn te vervangen, zodat je weer jaren vooruit kunt. Een kozijn wordt er doorgaans ook niet mooier op als het continu wordt volgestopt met houtrotvuller.

Denk er goed aan dat je het rotten van kozijnen vaak grotendeels tegen kunt gaan door de kozijnen goed te onderhouden. Maak ze regelmatig schoon, verf ze zo nu en dan en zorg dat ze niet te nat worden en blijven. Op die manier kun je de levensduur soms wel met tientallen jaren verlengen. Je bent dan misschien wat geld kwijt aan onderhoud, maar de kosten van nieuwe kozijnen zijn vele malen hoger dan de kosten die onderhoud met zich mee brengen. Onderhoud is iets wat maar een klein beetje tijd hoeft te kosten, mits regelmatig uitgevoerd en goed bijgehouden.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten