Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Hardhout kozijnen prijzen

Kozijnen van tropisch hardhout hebben een prachtige, tijdloze uitstraling. Het materiaal is duurzaam, sterk en goed bestand tegen weersinvloeden, waardoor de kozijnen minder vaak hoeven te worden onderhouden dan kozijnen van zachte houtsoorten. Ook hebben de kozijnen een lange levensduur, vaak 25 jaar of meer.

Uiteraard zijn er wel verschillen in kwaliteit – ieder soort hardhout heeft unieke eigenschappen. Hierdoor kunnen de prijzen van de hardhouten kozijnen sterk uiteenlopen. Maar wat zeggen de prijzen van hardhout kozijnen nu precies over de kwaliteit? Wat is binnen jouw budget de beste keuze en wat krijg je daarvoor terug? Kozijn-Info.nl legt het graag aan je uit.

Nieuwbouw kozijn van hout

Hoe zijn de prijzen van hardhout kozijnen opgebouwd?

Tropisch hardhout is een natuurlijk materiaal. Er zijn veel verschillende soorten, ieder met een eigen specifieke hardheid en levensduur. In de regel geldt: hoe harder het hout, des te duurzamer het is. De prijzen van hardhouten kozijnen zijn dan ook afhankelijk van de duurzaamheidsklasse. Klasse 1 is hierbij de duurzaamste, terwijl klasse 5 het minst duurzaam is. Het onderstaande overzicht geeft een indicatie van de prijzen van hardhouten kozijnen en de meest gebruikte houtsoort in elke klasse.

– Klasse 1: Afzelia

Voor kozijnen in de hoogste duurzaamheidsklasse wordt meestal Afzelia gebruikt, een robuuste tropische soort met een lange levensduur. De prijzen van deze hardhouten kozijnen liggen rond de €140 per kozijn (dus 1 m2).

– Klasse 2: Merbau (hoogwaardig)

Merbau is een sterke tropische houtsoort met een uitstekende weersbestendigheid. De prijzen van hardhouten kozijnen in klasse 2 liggen meestal rond de €110 per kozijn.

– Klasse 3: Merbau

Ook in klasse 3 wordt vaak gewerkt met Merbau, zij het van een iets lagere kwaliteit dan het hoogwaardige merbauhout uit klasse 2. Hierdoor liggen de prijzen van dit type hardhouten kozijnen iets lager – rond de €100 per kozijn.

– Klasse 4: Meranti

Meranti wordt op grote schaal gebruikt vanwege de goede balans tussen prijs en kwaliteit. Voor Meranti hardhout kozijnen liggen de prijzen rond de €90 per kozijn.

– Klasse 5: Grenen en vuren (binnenkozijnen)

Kozijnen in klasse 5 worden niet uit hardhout gemaakt en zijn daarom minder/niet geschikt voor gebruik buitenshuis, vooral vanwege de hogere onderhoudskosten en kortere levensduur. Klasse 5 kozijnen zijn dus enkel geschikt voor binnen.

Direct de beste prijzen voor jouw hardhout kozijnen vinden?

Zou je graag willen weten welke kozijnspecialist de beste hardhout kozijnen prijzen biedt? Kozijn-Info.nl helpt je graag op weg. Dankzij onze speciale offertemodule kun je binnen één minuut meerdere offertes aanvragen bij verschillende aanbieders. Zo kun je eenvoudig de prijzen van diverse hardhout kozijnen vergelijken en een goede keuze maken.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten