Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Houten kozijnen nadelen

De meningen rondom houten kozijnen zijn erg verdeeld. Er zijn mensen die houten kozijnen helemaal het einde vinden en er zijn mensen die houten kozijnen afschuwelijk vinden. Dat betekent natuurlijk niet dat je koste wat kost houten kozijnen moet vermijden; de keuze voor een bepaald soort kozijn is vaak vooral gebaseerd op de persoonlijke smaak – en daarover valt niet te twisten.

1) Duurder dan kunststof kozijnen

De goedkoopste kozijnen zijn van kunststof. Dat komt doordat ze relatief eenvoudig te maken zijn. Hout is een ecologisch en duurzaam product wat uiteraard goed is voor de natuur, maar daardoor duurt het wel lang voordat er weer wat hout bij is gekomen. Dat zien we dan ook terug in de kosten. Voor een vierkante meter kozijn van kunststof betaal je circa €750 euro terwijl je voor eenzelfde kozijn van hout zo een €850 euro per vierkante meter betaalt. De kosten voor houten kozijnen zijn dus hoger dan voor kunststof kozijnen.

2) Onderhoud nodig

In tegenstelling tot kunststof, aluminium en stalen kozijnen, hebben houten kozijnen redelijk wat onderhoud nodig. De kozijnen moeten schoongehouden worden, eventueel gerepareerd en van tijd tot tijd geschilderd worden om te voorkomen dat ze wegrotten.

3) Kwetsbaarder

Aluminium en kunststof kan niet door bacteriën en schimmels worden aangetast. Hout wel en hout is daardoor veel kwetsbaarder dan de andere materialen waar kozijnen van worden gemaakt. Je kunt het aantasten door die schimmels en bacteriën voorkomen door het hout goed te verzorgen door het bijvoorbeeld goed te schilderen en lakken.

Kortom: er zijn genoeg redenen om vooral niet voor houten kozijnen te kiezen. Daarentegen geven houten kozijnen de woning een prettige en warme look, waardoor menig huizenbezitter toch het liefst houten kozijnen in zijn woning heeft.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten