Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Voordeur kozijnen

Een voordeur maakt of breekt de uitstraling van de woning in grote mate. Een prachtige voordeur zal al snel de hele woning een mooi uiterlijk geven, terwijl een lelijke voordeur het imago van de woning kan verpesten. Daardoor is het belangrijk voor een mooi voordeurkozijn te kiezen.

Wat is belangrijk?

Als je een voordeur kozijn kiest, is het allereerst belangrijk om te bedenken welk materiaal je wilt hebben. Voor kozijnen zijn de meest gebruikte materialen hout, kunststof, aluminium en staal. Als het gaat om voordeuren vallen de laatste twee materialen eigenlijk af – tenzij je de woning een heel eigentijds en modern karakter wilt geven – en houdt men het vaak bij hout of kunststof.

Hout of kunststof?

Maar waar moet je dan voor kiezen: voor hout of voor kunststof? Houten deuren komen van oudsher veel voor, maar dat is voornamelijk omdat kunststof niet of nauwelijks verkrijgbaar was en de kwaliteit van kunststof deuren ook nog eens zeer twijfelachtig was. Tegenwoordig is dat niet meer zo, en zijn kunststof deuren een prima alternatief voor houten deuren. Kunststof deuren zijn er bovendien zelfs in houtnerfstructuur, wat inhoudt dat de deur sterk lijkt op een houten exemplaar. Bovendien zijn houten deuren duurder dan kunststof deuren. Hierdoor is er eigenlijk bijna geen reden meer te bedenken om voor hout te gaan.

Toch is er nog wel een tweetal redenen te bedenken. Enerzijds kunnen kunststof deuren niet overgeschilderd worden, waardoor de deur altijd dezelfde kleur zal houden. Anderzijds is de kunststof deur niet gemakkelijk aan te passen. Zo is het nagenoeg onmogelijk om in een kunststof deur op een nette manier een kattenluikje te plaatsen of om inbraakschade te repareren.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten