Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Tuindeur kozijnen

Er zijn talloze soorten en maten tuindeuren. De meeste tuindeuren zijn nog van hout, maar kunststof kozijnen voor tuindeuren komen ook steeds meer op de markt.

Houten tuindeur kozijnen

Zoals gezegd zijn er tegenwoordig voornamelijk tuindeuren van hout op de markt. Het voordeel van hout is dat het stevig is, goed op maat is te maken en een luxueuze uitstraling geeft. Bovendien zijn tuindeuren van hout altijd goed over te schilderen, waar dat bij kunststof, aluminium en staal minder goed (of eigenlijk helemaal niet) gaat. Hierdoor kun je de houten tuindeur kozijnen regelmatig aan je nieuwe smaak aanpassen. Wat wel een nadeel van houten kozijnen is, is dat ze regelmatig schoongemaakt en geschilderd moeten worden. Schoonmaken zal ongeveer eenmaal per jaar moeten plaatsvinden, het overschilderen ongeveer eens in de 5 tot 7 jaar. Wanneer dit onderhoud en schoonmaak goed wordt uitgevoerd zal het de levensduur van de kozijnen ten goede komen.

Kunststof tuindeur kozijnen

Daarnaast zijn er nog kunststof tuindeur kozijnen. Deze kozijnen hebben vaak een glad uiterlijk waardoor veel mensen de kozijnen niet mooi vinden; houten kozijnen zien er namelijk vaak mooier uit. Tegenwoordig zijn er echter ook kunststof tuindeur kozijnen met een soort houtprofiel, waardoor de kozijnen meer op hout lijken en er dus alsnog wel mooi uitzien.

Kunststof kozijnen hebben veel minder onderhoud nodig dan houten tuindeur kozijnen. Dat komt voornamelijk doordat kunststof niet kan rotten en niet vatbaar is voor schimmels. Kunststof is niet over te schilderen, waardoor de kleur van de kozijnen altijd hetzelfde zal zijn als waarin je de kozijnen hebt aangeschaft. Je zult hier goed rekening mee moeten houden en dat is dan ook de reden dat kunststof kozijnen vaak neutrale kleuren hebben. Hierdoor gaan ze niet snel vervelen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten