Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kozijn-info.nl
Kozijn-info.nl

Schoonmaken

De mate waarin kozijnen worden schoongemaakt en goed onderhouden, hangt direct samen met de levensduur van de kozijnen. Hoe beter kozijnen worden schoongemaakt en onderhouden, hoe langer het kozijn mee zal gaan. Het effect hangt ook af van het materiaal waar de kozijnen van gemaakt zijn. Zo hebben houten kozijnen veel meer onderhoud nodig om in topconditie te blijven dan bijvoorbeeld kunststof, aluminium of stalen kozijnen.

Schoonmaken van houten kozijnen

Houten kozijnen moeten schoongemaakt worden om te voorkomen dat de kozijnen worden aangetast door schimmels en mossen. Want daardoor kan het hout gaan rotten, wat de levensduur ernstig kan inkorten. Vaak worden de kozijnen schoongemaakt bij het lappen van de ramen. Daarnaast zullen de kozijnen eens in de paar jaar geschilderd moeten worden; gemiddeld gebeurt dat eens in de 6 tot 7 jaar.

Schoonmaken kozijn raam

Overige soorten

Aluminium en kunststof kozijnen dienen ook regelmatig schoongemaakt te worden. Dit kun je makkelijk doen als je de ramen zeemt of laat zemen.

Tenslotte zijn er nog stalen kozijnen. Deze kozijnen kunnen in principe niet roesten, maar moeten ook zo nu en dan schoongemaakt worden om er goed uit te blijven zien. Gemiddeld is één keer per jaar reinigen voldoende, afhankelijk van hoeveel eisen je stelt aan de schoonheid van de kozijnen.

Voor alle onderhoudshandelingen geldt dat je ze eigenlijk niet te vaak uit kunt voeren. Hoe vaker je de kozijnen schoonmaakt, hoe beter het voor de kozijnen zal zijn. Pas altijd wel op met agressieve schoonmaakmiddelen; deze kunnen de kozijnen en de lak hevig aantasten. Probeer dus altijd met schoonmaakmiddelen te werken die geschikt zijn bevonden voor het materiaal waarvan je kozijn is gemaakt. Op die manier voorkom je onnodige schade aan de kozijnen.

 

Offertes voor kozijnen ontvangen?

Kies voor een erkende kozijnspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de kozijnen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende kozijnspecialisten