Kozijnen vervangen subsidie 2022

Vanaf 3 januari 2022 kunnen woningeigenaren die ook in de betreffende woning verblijven gebruik maken van de ISDE-regeling en geld terugkrijgen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen (zie: www.rvo.nl). Er is meer dan €228 miljoen aan budget. Een kozijnspecialist kan je meer vertellen over de mogelijkheden.

Klassieke ramen

Hoe vraag ik subsidie aan?

Als er een subsidieregeling van start gaat, is hierbij vaak ook duidelijk aangegeven hoe men gebruik kan maken van die subsidie. Vaak zijn er aanvullende regels aan verbonden waar rekening mee gehouden moet worden, dus let daar goed op.

Als er daadwerkelijk subsidie aangevraagd kan worden, is het belangrijk dat je allereerst uitzoekt wat de specifieke voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor een kozijn subsidie en hoeveel er nog in het subsidiepotje zit.

Hoeveel subsidie?

De kozijn subsidie valt samen met die van hoogrendementsglas, daarom dien je dus ook nieuwe beglazing te kopen als je van plan bent om gebruik te maken van deze subsidie.

BedragMin. m2Min. U-waarde
HR++-glas€5381,2
Kozijnpanelen€23 1,2
Isolerende deuren€53 1,5
Triple-glas€15080,7
Kozijnpanelen€115 0,7
Isolerende deuren€150 1,0

Bekijk de voorwaarden op de website van de RVO: www.rvo.nl

Doe het niet alleen voor de subsidie

Je leest dit stuk waarschijnlijk omdat je een manier zoekt om te besparen op nieuwe kozijnen. Maar vergeet niet dat niet alleen de subsidie je voordeel oplevert. Nieuwe kozijnen die beter isoleren dan de oude leveren sowieso voordeel op. Je energieverbruik zal behoorlijk dalen, wat uiteraard ook weer resulteert in lagere energiekosten. Zeker met de hoge energieprijzen kan dit zeer aantrekkelijk zijn en kan het je honderden euro's per jaar schelen. Wanneer je de exacte kosten wilt weten van jouw kozijnen kun je op onze website eenvoudig en snel offertes van meerdere kozijnbedrijven aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de totale kosten.

Wat kosten kozijnen met/zonder subsidie?

Vergelijk het aanbod van kozijnen aanbieders in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal.